Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα ώστε να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της ένταξης των κατ’ επάγγελμα αγροτών στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Όπως προκύπτει από την επικοινωνία του Βουλευτή διευκρινίζεται ότι οι Αγρότες κανονικού καθεστώτος, που έχουν δηλαδή κάνει έναρξη επιχείρησης, διατηρούν βιβλία και κάνουν περιοδικές δηλώσεις κάθε τρίμηνο θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση 1000€, εφόσον αποδείξουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς.

Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί εάν απασχολούν προσωπικό και παραμείνει σταθερός ο αριθμός εργαζομένων μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2021. Η ενίσχυση αυτή είναι επιστρεπτέα κατά το ήμισυ και η διαδικασία επιστροφής θα ξεκινήσει το 2022 και θα ολοκληρωθεί σε 40 δόσεις.

Ο Λάκης Βασιλειάδη με αφορμή την εξέλιξη δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση σταθερά αυξάνει τις προσπάθειές της να ενισχύσει στο μέτρο του εφικτού και με δίκαιο τρόπο όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η ένταξη των αγροτών κανονικού καθεστώτος στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών είναι ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.»