Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει οι Επίτροποι Γεωργίας &Αγροτικής Ανάπτυξης κος Janusz Wojciechowski, Συνοχής & Μεταρρυθμίσεων κα Elisa Ferreira και η Αντιπρόεδρος για τη Δημοκρατία και Δημογραφία κα Dubravka Šuica, προκειμένου να καταρτιστεί ένα «Μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές» και να δημοσιευθεί σχετική Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το καλοκαίρι του 2021, έχει ξεκινήσει ευρεία δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως με τον τοπικό πληθυσμό των αγροτικών περιοχών, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απόψεις των ενδιαφερομένων σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες διαβίωσης &εργασίας στις αγροτικές περιοχές καθώς και τις αλλαγές που αναμένεται να επέλθουν έως το 2040.

Το ερωτηματολόγιο διατίθεται στην ελληνική γλώσσα και είναι ανοιχτό έως τις 30/11/2020. Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα συμβάλουν στην κατάρτιση της σχετικής Ανακοίνωσης της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12525-Long-term-vision-for-rural-areas/public-consultation, με την απόκτηση πρόσβασης στο σύστημα ECAS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που υλοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης https://enrd.ec.europa.eu/enrd-thematic-work/long-term-rural-vision/long-term-rural-vision-portal_en.