Νέους αυστηρούς περιορισμούς, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Οι περιορισμοί, που έρχονται μετά το νέο ρεκόρ των 43 θανάτων (και τον 2.752 κρουσμάτων) θα ισχύσουν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου το πρωί.

https://www.youtube.com/watch?v=PpiCpAbJXto

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

-Πλήρης απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Εξαίρεση, οι λόγοι υγείας (sms: 1), βόλτα κατοικίδιου (sms: 6) και εργασία με τη σχετική βεβαίωση εργασίας του εργοδότη.

-Ατομική άθληση: Δεν αφορά τις προπονήσεις στο πλαίσιο σωματείων. Αφορά μόνο σε προσωπική άσκηση, έως 3 άτομα με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Όπως επανέλαβε ο υφυπουργός, κυνήγι και ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

-Τηλεργασία: Μόνο με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για Δημόσιο και επιχειρήσεις. Θα πρέπει να διατίθεται σχετική έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Ενώ θα ενταθούν ακόμη περισσότεροι οι αυστηροί έλεγχοι το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα γίνεται σύσταση και προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν μόνο τους απαραίτητους παρουσιαστές και καλεσμένους στο στούντιο. Υπενθυμίζεται ότι για το Δημόσιο ισχύει ήδη τηλεργασία χωρίς όριο και με ελάχιστο ποσοστό το 50%.