Με επιτυχία και με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγειονομικής προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, στη πύλη του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών, η συμβολική κινητοποίηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, με την συμμετοχή και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Στην κινητοποίηση, εκτός από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, παρευρέθησαν και εκπρόσωποι Σωματείων, Ενώσεων και Συλλόγων της περιοχής που τις προηγούμενες μέρες πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση και συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών. Εκτός από αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Α’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Α’ ΕΛΜΕ) Πέλλας, του Αγροτικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης «Ομόνοια», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία Νομού Πέλλας «Ευτοπία», της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Πέλλας, της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών – μέλους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), του Αγροτο-κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Πέλλας «Ενότητα», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών και του Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών Πέλλας-Ημαθίας.

 

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν:

– Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟ.Μ.Υ.

– Ενίσχυση και ανάπτυξη των Κλινικών των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με κλίνες και μόνιμο προσωπικό. Σύσταση νέου οργανισμού και ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία.

– Δημόσια, Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με βάση τις ανάγκες. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη Υγεία.

– Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα χωρίς αναδρομικό επασφάλιστρο ΤΩΡΑ!

– Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών.

– Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όχι στα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο.

– Να μην υπάρξει διαχωρισμός στη χορήγηση του «βοηθήματος» ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Υγεία.

– Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Αποκατάσταση των αποδοχών που περικόπηκαν στην περίοδο των μνημονίων.

 

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας κάλεσε για άλλη μια φορά τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές που θεωρούν την Υγεία του λαού κόστος που πρέπει να περικοπεί, καθώς οι λύσεις δεν μπορούν να έρθουν χωρίς την αποφασιστική δράση των ίδιων των εργαζομένων.

 

Μετά το τέλος της συμβολικής κινητοποίησης, αντιπροσωπεία της ΕΝΙΠ ζήτησε και συναντήθηκε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, στην οποία κατέθεσε υπόμνημα με το πλαίσιο των αιτημάτων.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ