Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία αποστέλλει το ακόλουθο μήνυμα:

«Φέτος είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους μας. Έχουμε προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα, την οποία δεν θα διαλέγαμε εάν είχαμε επιλογή. Αυτή όμως είναι η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, συχνά για όλη τους της ζωή. Και τώρα με την πανδημία, η ζωή τους επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, με σημαντικές επιπτώσεις στη φυσική και ψυχική υγεία.

Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία από το 1992. Όσο πλησιάζει το τέλος του εφιάλτη της πανδημίας, σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη μέρα, για αυτό και ο φετινός εορτασμός της 3ης Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένος σε «έναν προσβάσιμο και βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με αναπηρία κόσμο μετά την πανδημία της CoViD-19»

Κοινοβουλευτικά, έχω παρέμβει για ζητήματα των ατόμων με αναπηρία με 3 Ερωτήσεις και 4 Αναφορές, ενώ έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές από βήματος για να δείξω διαστάσεις που αφορούν τα άτομα με αναπηρία σε διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Επιπλέον, παρακολουθώ στενά, και ως μέλος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η χώρα μας είναι αρκετά πίσω στα ζητήματα προσβασιμότητας, ίσης μεταχείρισης και ευκαιριών, ειδικότερα για περιπτώσεις «αόρατων» αναπηριών, που δεν αφορούν κινητικές ιδιαιτερότητες, όπως ο αυτισμός ή η διαταραχή Άσπεργκερ. Οι αξίες της ελληνικής κοινωνίας επιβάλλουν να εξασφαλίσουμε στα άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στην ευημερία και μια αξιοπρεπή ζωή, όχι στο περιθώριο αλλά ως μέρος της.»