Γ Ν Έδεσσας: Η Διοίκηση σέρνει στα Δικαστήρια την Πρόεδρο του Σωματείου γιατί είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ(!!) και οργανώνει Πραξικόπημα για την καθαίρεση της. Η Δεξιά ΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει…

Τελικά, παρά τις δραματικές ώρες που βιώνουν τα Νοσοκομεία και οι Εργαζόμενοι και τον Αγώνα για να αντιμετωπίσουν τη Πανδημία και τους χιλιάδες  πολίτες που έχουν ανάγκη περίθαλψης, κάποιες Διοικήσεις, προφανώς εκτός πραγματικότητας, θεώρησαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεφορτωθούν τους «ενοχλητικούς»  και όσους αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης των Αρίστων που δεν φρόντισαν να ενισχύσουν με Ανθρώπινο δυναμικό,  επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και χρηματοδότηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συμβαίνουν στο Γ Ν Έδεσσας, όπου η Διοίκηση των Αρίστων της Ν.Δ, σέρνει  στα Δικαστήρια τη Πρόεδρο του Σωματείου για «διασπορά ψευδών ειδήσεων!!» θυμίζοντας τις παλιές καλές μέρες του μετεμφυλιακού Κράτους της ΕΡΕ.

Ποιο ήταν το «ατόπημα» της  Προέδρου του Σωματείου που την οδηγεί στο Ακροατήριο των Δικαστηρίων; Ότι  με συνέντευξη της, αναφαίρετο και κατοχυρωμένο Συνταγματικά Δικαίωμα,  στο Τοπικό Τύπο, ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, ασκώντας κριτική σε παραλείψεις και καθυστερήσεις και της έλλειψης ενός σοβαρού σχεδίου αντιμετώπισης της Πανδημίας από τη Διοίκηση και της Κυβέρνηση της Ν.Δ. Δηλαδή είπε απλώς την ΑΛΗΘΕΙΑ(!!). Μια αλήθεια που βιώνουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, αλλά και οι πολίτες που προσέρχονται για να νοσηλευτούν. Ελλείψεις μεγάλες σε αναγκαίο προσωπικό, με χωροταξικά και οργανωτικά προβλήματα Κλινικών, με προφανείς  ελλείψεις σε ΜΑΠ. Και ανέδειξε τις Κυβερνητικές ευθύνες που άφησαν να χαθεί πολύτιμος χρόνος τους προηγούμενους μήνες χωρίς τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του Νοσοκομείου. Μάλιστα, η θέση της Προέδρου, σαν Προϊσταμένη της ΜΕΘ, δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και αξιοπιστία σε όσα αναφέρει με τις δηλώσεις της.

Απέναντι στη συνέντευξη της Προέδρου και σε όσα σοβαρά προβλήματα αναδεικνύει , η Διοίκηση επέλεξε να απαντήσει με το να σύρει τη Πρόεδρο στη Δικαιοσύνη, παίρνοντας απόφαση  να καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά για «διασπορά ψευδών ειδήσεων!!».  Απλώς να θυμίσουμε τη λέει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: « Άρθρο 46 Συνδικαλιστική ελευθερία και δικαίωμα απεργίας 1. Η συνδικαλιστική ελευθερία και η ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών με αυτήν δικαιωμάτων διασφαλίζονται στους υπαλλήλους».

Και δεν τις έφτανε, της Διοίκησης, να σύρει στη Δικαιοσύνη τη Πρόεδρο. Επέλεξε και να παρέμβει στα εσωτερικά του Σωματείου, για να τιμωρήσει παραδειγματικά την Πρόεδρο. Με μεθοδεύσεις και απροκάλυπτες παρεμβάσεις, εκπορευόμενες από κοινού με το μηχανισμό της Ν.Δ,  βρήκε «πρόθυμα» μέλη του Δ.Σ του Σωματείου, τα οποία με χαρά περισσή και προφανώς κάποια ανταλλάγματα,  συντάχθηκαν με τις επιθυμίες της Διοίκησης. Φτιάχτηκε λοιπόν μια πρόσκαιρη πλειοψηφία, με μόνο σκοπό την Καθαίρεση της Προέδρου «κατά απαίτηση» Διοίκησης και Ν.Δ (!!) . Και το Πραξικόπημα ολοκληρώθηκε, κατά παράβαση κάθε έννοιας Ανεξαρτησίας και Δεοντολογίας της Λειτουργίας του Σωματείου. Είναι θλιβερό το γεγονός, ότι απέναντι στη Ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης από τη Διοίκηση του Γ Ν Έδεσσας στο πρόσωπο της Προέδρου, αντί ΟΛΑ τα μέλη να είναι «μια γροθιά» στηρίζοντας τη Πρόεδρο του Σωματείου και τις «ΑΛΗΘΕΙΕΣ» που είπε,  βρέθηκαν κάποια  «πρόθυμα» μέλη του Δ.Σ του Σωματείου, να τη πουλήσουν για «30 αργύρια» ακολουθώντας τις εντολές της Διοίκησης και της Ν.Δ. Λίγο φιλότιμο να είχαν, απέναντι στο να γίνουν υποχείρια της Διοίκησης, θα είχαν επιλέξει τον έντιμο δρόμο της Παραίτησης, σεβόμενοι το ρόλο τους και τη Θεσμική λειτουργία του Σωματείου.

Είναι προφανές, ότι η Πρόεδρος, παρά τη πραξικοπηματική της αποπομπή, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ στη συνείδηση,. τη ψυχή και τη καρδιά ΟΛΩΝ των εργαζομένων, που στο πρόσωπο της βλέπουν έναν άνθρωπο που είπε ΑΛΗΘΕΙΕΣ , αναδεικνύοντας από τη μια τα προβλήματα και απαιτώντας ΑΜΕΣΑ λύσεις και από την άλλη να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που υπερβάλλουν εαυτόν για να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο. Και τώρα διώκεται Ποινικά και Συνδικαλιστικά από τη Διοίκηση και τους «πρόθυμους».

Εμείς ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  και είμαστε ΔΙΠΛΑ  στη Πρόεδρο, την ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και την στηρίζουμε σαν ΠΡΟΕΔΡΟ και θα την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ, με τη παρουσία μας, Συνδικαλιστικά και Πολιτικά, απέναντι στις δικαστικές μεθοδεύσεις της  Διοίκησης και του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!