Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και στον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Θεοφάνη Παπά, ζητά την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών πατάτας που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας του κωρονοϊού. Είναι ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα το οποίο συνδέεται με ένα λογιστικό λάθος το οποίο χρειάζεται να αποκατασταθεί, προκειμένου η συγκεκριμένη ομάδα αγροτών να ξεπεράσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και να μπορέσει να συνεχίσει την παραγωγική της δραστηριότητα, η οποία προσφέρει στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

Κατόπιν ελέγχου των στατιστικών στοιχείων που αφορούν τις ενιαίες αιτήσεις ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2020, διαπιστώνουμε ότι από λάθος των παραγωγών ή των αιτησιογράφων έχουν δηλωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 69,59 εκτάρια φθινοπωρινής πατάτας, 244,55 εκτάρια ανοιξιάτικης πατάτας και 29 εκτάρια καλοκαιρινής πατάτας. Στην πραγματικότητα το σύνολο της καλλιέργειας αφορά σε ανοιξιάτικη πατάτα και για το λόγο αυτό ζητούμε την παρέμβαση σας, ώστε  το σύνολο των στρεμμάτων της πατάτας που καλλιεργούνται στην ΠΕ Πέλλας, δηλαδή 343,14 εκτάρια να συμπεριληφθούν στο πακέτο στήριξης των παραγωγών οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατόν να καλλιεργηθεί φθινοπωρινή πατάτα, διότι το υψόμετρο είναι πολύ μεγάλο, από 600 έως 750 μέτρα και το κρύο δεν επιτρέπει καλλιέργεια φθινοπωρινής πατάτας.

Με εκτίμηση,

Ιορδάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»