Σε μία σημαντική πρόταση προχώρησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 έγινε αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 162.496,43 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19. Ο κ. Μπίνος πρότεινε να δαπανηθεί ένα μέρος αυτών των χρημάτων ως δωρεά προς τις δομές υγείας της περιοχής μας, το Νοσοκομείο Έδεσσας, το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και το ΕΚΑΒ Αλμωπίας.
Όπως είπε, αυτές οι δομές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οφείλουμε όλοι να τις στηρίξουμε, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Πρόκειται για μια ουσιαστική πρόταση, καθώς από αυτές τις δομές εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας, στους οποίους οφείλουμε να διασφαλίσουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές στιγμές.
Μάλιστα, ο κ. Μπίνος διευκρίνισε ότι για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία και να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ο Δήμος μπορεί να διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό για αγορά υλικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία αυτών των δομών, πάντα σε συνεργασία με τις διοικήσεις τους και να τους τα διαθέσει με τη μορφή δωρεάς.