Στο πλαίσιο του έργου “CREATING EMPLOYMENT OPPORTUNITIES OF YOUNG GRADUATES IN THE CB AREA – EMPLOYOUTH” το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020», πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός καινοτόμας ιδέας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, στις 17:00. Ο διαγωνισμός, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης πανδημίας COVID-19 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την χρήση της πλατφόρμας zoom.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών

Το Επιμελητήριο Πέλλας συμμετέχει στο έργο με το Επιμελητήριο Σερρών (Επικεφαλής Εταίρος), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Κιλκίς, το St. Kliment Ohridski University – Bitola, Faculty of Information and Communication Technologies – Bitola και το Foundation for Sustainable Economic Development Preda plus. Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι νέοι και νέες που συμμετείχαν στην Β’ Φάση του Προγράμματος στην Θεσσαλονίκη και στην Μπίτολα και παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα στο κοινό, ενώ είχαν την δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους απηύθυναν

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, ειδικά των νέων, και να ενισχύσει την δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας.  Η αξιολόγηση των ιδεών έγινε από ένα πάνελ εκπροσώπων από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα αλλά και από τους ίδιους τους ωφελούμενους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Δρ. Ελπίδας Σαμαρά, η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για την παρουσία τους και την υποστήριξη τους στην εκδήλωση. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Νατάσα Κουφάκη, Σύμβουλος Διαχειριστικής και Τεχνικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η οποία αφού καλωσόρισε με την σειρά της όλους τους συμμετέχοντες, παρουσίασε την διαδικασία για την σειρά παρουσίασης αλλά και την αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών.

Από την περιοχή της Πέλλας, στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος οι κκ. Αποστόλου Χρυσάνθη, Γκαγκούτη Χρυσή, και Σουλιώτη Ελισσάβετ.

Κάθε επιχειρηματική ιδέα αξιολογήθηκε από επιτροπή που απαρτίστηκε από τους κκ Δημήτρη Σκάλκο (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Αθανάσιο Κεφάλα (Επιχειρηματίας και μέλος του ΚΕΜΕΛ), Δώρα Τραχανά (Associate Uni.Fund), Prof. d-r Kostandina Veljanovska (Faculty of ICT UKLO – Bitola), Katerina Trajkovksa (Στέλεχος Χρηματοοικονομικών) και Ljupco Gruevski (Manager στην εταιρία Pro Grupa) αλλά και από τους ίδιους τους ωφελούμενους.