Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις

Καταδικάζουμε τις δικαστικές διώξεις στις οποίες προέβη ο τέως προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), Π. Μεταλληνός, με την από 11-03-20 έγκληση του κατά των Προέδρων των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, του Προέδρου του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, καθώς και μιας σειράς στελεχών της ΠΙΝ.

Με την δίωξη που κατέθεσε προσπαθεί να εκφοβήσει, να τιμωρήσει και να φιμώσει τη φωνή των πρωτοβάθμιων Συλλόγων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που στάθηκαν αρωγοί και αντιστάθηκαν στις απειλές και την αυταρχική πρακτική που ακολουθήθηκε επί μακρόν από τον εν λόγω τέως Γενικό Διευθυντή, απέναντι σε υφισταμένους του.

Η πρακτική των δικαστικών διώξεων δε μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα και τη γενική αποδοκιμασία από τους εργαζόμενους στις πρακτικές του.

Η δίωξη δεν είναι στην πραγματικότητα δίωξη κάποιων προσώπων αλλά δίωξη ενάντια στη συλλογική δράση, ενάντια στο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε δίωξη, σε κάθε απόπειρα να μπει ο συνδικαλισμός σε «γύψο» και ζητάμε από τη δικαιοσύνη να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Κοιν/ση

1. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης

2. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Λευκάδας

3. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ζακύνθου

4. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κέρκυρας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις

Αθήνα 7/12/2020

Αριθμ. Πρωτ.:193

ΨΗΦΙΣΜΑ

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες στις 6/12, μέρα επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σήμερα υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις, μια σειρά εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων που τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) θέλησαν να αποτίσουν τιμή στο χώρο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ανάμεσά τους μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι σωματείων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κρατούνται σε άθλιες, υγειονομικά, συνθήκες. Νωρίτερα άλλοι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, οργανώσεων και πολιτικών νεολαιών παρεμποδίστηκαν να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται η Κυβέρνηση. Η ίδια Κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την «απαγόρευση των συναθροίσεων 4 και άνω ατόμων».

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων, χωρίς την απόδοση καμιάς κατηγορίας ή την επιβολή προστίμων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ Ψήφισμα για συλλήψεις και καταστολή 6-12-20