Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΟΣΕΑΔΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του αρχηγού της αστυνομίας, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φλεβάρη. Αποτελεί κλιμάκωση του αυταρχισμού και της έντασης της καταστολής από την  κυβέρνηση, ύστερα από την ψήφιση του νόμου κατά των διαδηλώσεων, αλλά και την απαγόρευση και καταστολή της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων ούτε  φοβάται τους “συνωστισμούς” των εργαζόμενων.

Γιατί συνειδητά αρνείται να πάρει έστω και ένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης του κρατικού συστήματος υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας. Αντίθετα έκοψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, που αποδεδειγμένα πλέον έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς του κορωνοϊού, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση τις εγκληματικές της ευθύνες γι’ αυτό.

Αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, των αγωνιστών υγειονομικών, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών. Οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και αφορούν, κατά κύριο λόγο τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας μας, των παιδιών μας.

Είναι πλέον φανερό ότι η πανδημία είναι πρόσχημα για την κυβέρνηση. Η απαγόρευση έχει σαφή στόχο. Γίνεται ενάντια στο νεολαιίστικο, στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα, με στόχο να περάσει, διά πυρός και σιδήρου, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση φοβάται την οργάνωση της πάλης και τη διεκδίκηση ενάντια σ’ αυτή την πολιτική που εφαρμόζει με συνέπεια, με πλήθος αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων και μέτρων μέσα στην πανδημία. Μια πολιτική που όχι μόνο δεν μπορεί να διαφυλάξει την υγεία μας, αλλά μας θέλει σκυφτούς και υποταγμένους, με τσακισμένα δικαιώματα, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των κατασκευαστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων, για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ανεμπόδιστα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι μόνο το πρόσχημα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, να μονιμοποιηθεί ο αυταρχισμός και η καταστολή, ως συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

Δε θα της περάσει! Η κυβέρνηση, με τις επιλογές της και με τις αστυνομικές απαγορεύσεις, θα μας βρει απέναντι. Δεν θα κάτσουμε σιωπηλοί να βλέπουμε να «θάβουν» την υγεία, την ασφάλεια και τις ανάγκες μας, να στραγγαλίζεται η ζωή μας και να υποτάσσεται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που αρπάζουν τον κόπο και τον ιδρώτα μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Η απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο, καλούμε την κυβέρνηση, τώρα να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. και την προειδοποιούμε:

Έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες!