ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

παρά τον αιφνιδιασμό και αυταρχισμό της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, τον αναγκαστικό εγκλεισμό, την μη δια ζώσης λειτουργία λόγω καιρού για τρεις μέρες, την οριακή ή και ελλιπή ενημέρωση από το ΔΣ σε πολλά σχολεία,  οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έκαναν υπόθεση δική τους τη στήριξη της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση και μέχρι τώρα δήλωσαν την αποχή τους σε Γυμνάσια και Λύκεια της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων όπου κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση, με πλειοψηφικές αποφάσεις τους συντάχθηκαν υπέρ της απεργίας  – αποχής, ακύρωσαν τον εν λόγω σύλλογο στην πράξη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

  1. Να  προσέλθουν  στα  σχολεία  τους  και  να  υπογράψουν  τη  δήλωση  της  ΟΛΜΕ    για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο  Σύλλογος Διδασκόντων δεν  συγκαλείται  γιατί δεν υπάρχει απαρτία.  Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα  σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δεν χάνουμε χρόνο.
  2. Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων  με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης,  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή και να αποχωρήσουν.
  3. Να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης,  από  όπου κι  αν προέρχεται,  η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της   απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων (ΟΛΜΕ & ΕΛΜΕ).  Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε  ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε», «κινδυνεύουν οι δόκιμοι και οι αναπληρωτές»  κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε και τους ακυρώσαμε στην πράξη.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ,                                                                                                             ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο Δ.Σ. τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

 

Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

 

 

Σεμερτζίδου Δέσποινα   (Αντιπρόεδρος)                     Τραπεζανίδης Γιώργος  (Γραμματέας)

 

Τρυψιάνης Γιάννης (Ταμίας)                                    Σμυρνοπούλου Σοφία  (Μέλος)