Επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στρατάκο είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με το ζήτημα της παράτασης του τρόπου μετάκλησης των εργατών γης τρίτων χωρών σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 42 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 01.05.2020. Σε συνέχεια των ενεργειών του σχετικά με το θέμα της μετάκλησης των εργατών, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος που και ο ίδιος έχει καταθέσει το προηγούμενο διάστημα και το είχε θίξει στη συνάντηση που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ ενημέρωσε το Βουλευτή ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν επεξεργαστεί τη διάταξη με την οποία θα δίνεται παράταση της διαδικασίας μετάκλησης με τον τρόπο που αυτή υλοποιήθηκε το 2020, σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 42 της από 01.05.2020 Π.Ν.Π. (Α’90). Η παράταση προβλέπεται να δοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο Γενικός η διάταξη θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπολογίζεται να ψηφιστεί μέσα στο μήνα Φεβρουάριο.