Με αφορμή πρόσφατη δημοσίευση σε έγκυρη ιστοσελίδα του νομού σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Έδεσσας θα προμηθευτεί αισθητήρες ελεγχόμενης στάθμευσης (σε τιμή υπερδιπλάσια του Δήμου Πέλλας!) θα σας αφηγηθώ τρεις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες «αγάπης»!!

Ιστορία 1

 

Η τακτική παρακολούθηση της Διαύγειας και του Προμηθέα, μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι ο Δήμος Έδεσσας θα προέβαινε σε ανάθεση μιας εργασίας κατασκευής και τοποθέτησης παραθύρων στη τοπική Κοινότητα του Ριζαρίου. Αμέσως έκανα αίτηση να συμμετέχω. Όπως ήταν υποχρεωμένοι από το νόμο με κάλεσαν και έκανα την προσφορά μου σε κλειστό φάκελο. Με το άνοιγμα των προσφορών οι αρμόδιοι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι μειοδότησα στο διαγωνισμό με αρκετά χαμηλότερη προσφορά εξοικονομώντας για το Δήμο ένα σεβαστό ποσό. Οι  μέρες πέρασαν όμως καμιά ανάθεση δεν έγινε, άλλαξε το έτος, και  η δουλειά ακυρώθηκε με απόφαση Δημάρχου ο οποίος φαίνεται ότι έγινε και μηχανικός! Ο Δήμαρχος και όχι η αρμόδια υπηρεσία έκρινε ότι υπήρχαν παρερμηνείες στις τεχνικές προδιαγραφές….

Ιστορία 2

 

Στις 30 Δεκεμβρίου και ώρα 20:39 το βράδυ έγινε  πρωτογενές αίτημα για παρόμοια εργασία, κατασκευή στεγάστρου, αναρτήθηκε στη Διαύγεια και ακολούθησε η έγκριση την επόμενη. Αφού λοιπόν ήταν αδύνατο να συγκεντρωθούν ασφαλιστικές-φορολογικές ενημερότητες, ποινικό μητρώο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα από οποιονδήποτε συνάδελφο που δεν ξενυχτάει στο διαδίκτυο έλεγξαν τα χαρτιά του μοναδικού «ενδιαφερομένου» και προχώρησαν στην απόφαση και τη σύμβαση την 31 Δεκεμβρίου!!!

Ιστορία 3

 

Στις  21 Δεκεμβρίου από τις 15:39 έως και τις 16:32 δηλαδή σε 54 λεπτά έγινε πρωτογενές αίτημα για προμήθεια κρεάτων το οποίο αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ακολούθησε η έγκριση, η πρόσκληση για υποβολή οικονομικής προσφοράς. Η προσφορά έγινε αστραπιαία, ελέγχθηκε, γράφτηκε η απόφαση Δημάρχου και δημοσιεύτηκε στη διαύγεια. Όλα αυτά στο πανελλήνιο ρεκόρ των 54 λεπτών. Η τιμή αγοράς χοιρινού κρέατος ανήλθε στο ποσό των 5.65 ευρώ το κιλό και η ποσότητα στα 225 κιλά!

 

Ρωτάω λοιπόν:

 

Η διαδικασία των βιαστικών αναθέσεων σε ώρες μη εργάσιμες εξυπηρετεί οικονομικά το Δήμο Έδεσσας;

 

Ο κ.Γιάννου με ποια ιδιότητα ακυρώνει αναθέσεις για τεχνικούς λόγους και όχι η αρμόδια υπηρεσία;

 

Παίζει ρόλο η συμμετοχή μου στις εκλογές με την παράταξη του κ.Τσεπκεντζή ή έπρεπε να είμαι εγώ η κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο με την παράταξη του κ.Γιάννου;

 

Το νόμιμο είναι και ηθικό;

 

Ο κ.Γιάννου είναι Δήμαρχος όλων των δημοτών;

 

 

Γιώργος Τάνης

Μέλος Κοινωνία σε Κίνηση