Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για μέτρα αυτο-προστασίας από τους πολίτες

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την χώρα, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα ισχυρά, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, ακολουθώντας τον κεντρικό συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, με τη συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε ο τοπικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και για όσο διαρκέσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, αναμένεται πυκνή χιονόπτωση για το προσεχές Σαββατοκύριακο και ισχυρός παγετός τις επόμενες ημέρες.

 

Στόχος του σχεδιασμού είναι η διατήρηση ανοικτού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας, που είναι οι πλέον κεντρικοί και σημαντικοί δρόμοι και απαραίτητοι για τη διακίνηση αγαθών, αλλά και για ειδικές περιπτώσεις (μετακίνηση προσώπων για λόγους υγείας, κλπ.). Για τον λόγο αυτό είναι σε επιφυλακή και πρόκειται να διατεθεί μεγάλος αριθμός μηχανημάτων αποχιονισμού, ενώ υπάρχει και ικανοποιητική ποσότητα άλατος αποχιονισμού.

 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς που συμμετέχουν στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή και συνεργασία όμως, χρειάζεται να επιδείξουν οι πολίτες. Διανύουμε ήδη μία δύσκολη περίοδο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Είναι λογικό οι πολίτες να νιώθουν ψυχολογική κόπωση, αλλά χρειάζεται να αυτο-προστατευτούν. Ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες και η φροντίδα του εαυτού μας ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς είναι η πρώτη και πιο σημαντική προτεραιότητα που χρειάζεται να έχουμε αυτές τις μέρες».