Συζήτηση με ευρωβουλευτές και βουλευτές από τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ για τον καίριο ρόλο των γυναικών στην καταπολέμηση της νόσου COVID-19 σε διακοινοβουλευτική συνεδρίαση την Πέμπτη.

Κεντρική ομιλία θα απευθύνει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη εθνικών Κοινοβουλίων σχετικά με τις “Γυναίκες στην πρώτη γραμμή και διδάγματα από τη διαχείριση της κρίσης”, όπου θα συμμετέχει μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής των Ελλήνων, Άννα Καραμανλή.

Πού: Πέμπτη 4 Μαρτίου, 10.00 – 13.00 (ώρα Ελλάδας)


Πότε: Κτίριο
PaulHenri Spaak, αίθουσα 3C050 και μέσω τηλεδιάσκεψης

 

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμα εδώ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση ζωντανά.

 

Κωδικός ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδες

<iframe src=”https://webstreaming.europarl.europa.eu/ep/embed/embed.html?event=20210304-0900-specialother&language=el&autoplay=true&logo=truename=”EP Playerseamless=”seamlessframeborder=”0″ width=”560″ height=”315″ allowfullscreen=”truewebkitallowfullscreen=”truemozallowfullscreen=”truescrolling=no></iframe>

 

Η ετήσια διακοινοβουλευτική συνεδρίαση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συγκεντρώνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτές από τα κράτη μέλη για να συζητήσουν θέματα ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών. Το φετινό θέμα είναι «Είμαστε δυνατές: Γυναίκες που πρωτοστατούν στη μάχη κατά της νόσου COVID-19».

 

Μετά από την εισαγωγική ομιλία της προέδρου της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών του ΕΚ, Evelyn Regner (Σοσιαλιστές, Αυστρία), θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του ΕΚ David Sassoli και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ακολουθούμενοι από την κεντρική ομιλία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Οι γυναίκες στην εμπροσθοφυλακή: διδάγματα από τη διαχείριση κρίσεων» θα συμμετάσχουν οι:

Khadija Arib, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Κάτω Χωρών

Δρ. Isabelle Loeb, Ιατρική Διευθύντρια στο νοσοκομείο SaintPierre στις Βρυξέλλες

Kristel Krustuuk, ιδρυτής και διευθύντρια δοκιμών της Testlio

Carlien Scheele, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων

Concha Andreu, εισηγήτρια για τη στρατηγική για την ισότητα των φύλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

 

Η Helena Dalli, Επίτροπος αρμόδια για την ισότητα, και η Evelyn Regner θα ολοκληρώσουν την συνεδρίαση με τις καταληκτικές τους ομιλίες.

 

Διαδικτυακό σεμινάριο για δημοσιογράφους

 

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 10.30 (ώρα Ελλάδας), η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο για δημοσιογράφους σχετικά με την δεσπόζουσα θέση των γυναικών στον αγώνα κατά του κορονοϊού, με επίκεντρο τις επιστήμονες και όσες παρέχουν φροντίδα. Θα συμμετάσχουν η Πρόεδρος της επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών, Evelyn Regner, η καθηγήτρια Katalin Karikó, η ερευνήτρια και Α’ αντιπρόεδρος της BioNTech, η ερευνήτρια και επικεφαλής του εργαστηρίου βιολογίας του ινστιτούτου Lazzaro Spallanzani Δρ. Maria Rosaria Capobianchi, η προϊσταμένη της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης Epicura Hornu Alda Dalla Valle, καθώς και μέλη του ΕΚ.

 

Για το πλήρες πρόγραμμα του διαδικτυακού σεμιναρίου, κάντε «κλικ» εδώ. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο Τύπου, παρακαλείστε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση mediaseminars@europarl.europa.eu.

 

Εκδήλωση στην σύνοδο της ολομέλειας

 

Στις 8 Μαρτίου, αμέσως μετά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας, το ΕΚ θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, θα απευθύνει ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς τους ευρωβουλευτές.

 

Facebook Live

 

Την ίδια ημέρα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών Evelyn Regner θα βρίσκεται ζωντανά στο Facebook για να απαντήσει σε ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την ισότητα των φύλων στην ΕΕ και τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία έχει επιβαρύνει την ήδη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Παρακολουθήστε τη συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση εδώ.

Σύνδεσμοι

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΨήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη διάσταση του φύλου κατά την περίοδο της κρίσης COVID-19 και έπειτα από αυτή (21.01.2021)

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΕπικαιρότητα – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΥπηρεσία Έρευνας του ΕΚ – «Achieving gender equality in the face of the pandemic and existing challenges» (Ιανουάριος 2021, στα αγγλικά)

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΥπηρεσία Έρευνας του ΕΚ – «Covid-19: The need for a gendered response» (Φεβρουάριος 2021, στα αγγλικά)

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΥπηρεσία Έρευνας του ΕΚ – «Women in politics in the EU: State of play» (Φεβρουάριος 2021, στα αγγλικά)

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΥπηρεσία Έρευνας του ΕΚ — Θεματική Επισκόπηση: «Women leading the fight against Covid-19» (Μάρτιος 2021, στα αγγλικά)

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΓυναίκες και επιπτώσεις της κρίσης COVID-19 (infoclip)

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΙστοσελίδα του ΕΚ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΕπιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngΔωρεάν οπτικοακουστικό υλικό (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021)