Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Απριλίου, το εξ αποστάσεως εργαστήριο, με θέμα:
‘‘1000 ΠΡΟΣΩΠΑ – Μαθαίνω να ζωγραφίζω πορτραίτα με τη μέθοδο της Λωξάντρας Λούκας’’ που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων), τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης Α΄, Γ’ Αθηνών, Δυτικής Αττικής (Υπεύθυνες/οι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) και την ομάδα καλλιτεχνών ¨ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ¨.

Το project 1000 FACES – 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ, που προέκυψε από τη Λωξάνδρα Λούκας, καλλιτέχνιδα με σύνδρομο Down, μέλος της ομάδας ¨ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ¨ και τη μέθοδο που δημιούργησε και προσάρμοσε στις δυνατότητές της, μαζί με την κ. Ελένη Δημοπούλου, καλλιτεχνική Διευθύντρια της ομάδας ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ.
Βασισμένο στη συμπεριληπτική εκπαίδευση, το εργαστήρι είχε ως κεντρικούς στόχους, να αναδείξει την αξία της διαφορετικότητας, την αξία μιας κοινωνίας που παρέχει ίσες ευκαιρίες, που εμπνέει ασφάλεια και αποδοχή σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα, κοινωνικοοικονομική κατάσταση, νοητικές και κοινωνικές δεξιότητες.
Οι μεθοδολογικές προσεγγίσεις, η συζήτηση και ο αλληλεπιδραστικός χαρακτήρας της επιμορφωτικής συνάντησης, έδωσαν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, ιδέες και γνώσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν στα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, όπου μαθητές διαφορετικών ικανοτήτων καλούνται να συνεργαστούν στη διερεύνηση ενός θέματος.
Εμψυχωτές – συντονιστές του εργαστηρίου, ήταν τα μέλη της ομάδας ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ, Γιώργος Μπιλιώνης και Θωμάς Βασιλειάδης, ενώ το εργαστήρι παρακολούθησαν περίπου 300 εκπαιδευτικοί, που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, δημιούργησαν τα δικά τους πορτραίτα, συνοδεύοντάς τα με μοναδικές αφηγήσεις.
Τα πορτραίτα που δημιουργήθηκαν είναι στη διάθεση της ομάδας ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ,, με σκοπό να στηρίξουν το όραμα της Λωξάνδρας και της ομάδας, για τη δημιουργία μιας «τεράστιας» Έκθεσης 1000 πορτραίτων, μιας Έκθεσης, που θα στέλνει το μήνυμα μιας μοναδικής κοινωνίας, με διαφορετικούς ανθρώπους.