Ο Χρήστος Τσαβέας, πάντα είχε στα όνειρά του τα άλογα. Πάντα ονειρευόταν να αποκτήσει ένα δικό του και με αυτό να ταξιδεύει όπου μπορεί με την ψυχή του!

Από την παιδική του ηλικία ασχολείται με την ιππασία όμως όταν ήταν ακόμα μικρός, όπως ο ίδιος μας λέει, ο καημός του ήταν να αποκτήσει ένα άλογο.

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και αυτήν τη στιγμή είναι πολύ τυχερός μιας και έχει στην κατοχή του δύο άλογα, τον Ήφαιστο (Paint Friesian horse) και τη Φένια (Amerikan paint horse).

 

Προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να αγαπήσουν τα άλογα, ο ίδιος γνωρίζει καλά τη γλώσσα των αλόγων και μάλιστα είναι ο ίδιος εκπαιδευτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Χρήστος Τσαβέας λαμβάνει μέρος με τα άλογά του σε πολλές εκδηλώσεις, μπροστά σε εκατοντάδες κόσμου που χειροκροτούν αυτό το υπερήφανο φίλο του ανθρώπου (ιδίως στον Αγιασμό).

Αυτό θα πει μαγεία…

Ιππότης άλλωστε σημαίνει αρχοντιά.

 

 

Όπως μας λέει ο Χρήστος και όπως γνωρίζει πολύ καλά, τα άλογα, δεν είναι απλά ζώα, για να κάνεις το χόμπι σου.

 

Τα άλογα είναι όντα με νοημοσύνη και ευαίσθητα όπως ο ίδιος ο άνθρωπος. Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που έχουμε ακούσει συγκλονιστικές ιστορίες με άλογα που έχουν βοηθήσει ανθρώπους.

 

Του αρέσει πολύ η ελεύθερη ιππασία και λατρεύει να κάνει μεγάλες πορείες με τα άλογά του. Δεν τα αγαπάει απλά και τα φροντίζει σε ειδικό χώρο στο σπίτι του, αλλά γι’ αυτόν αποτελούν την οικογένειά του…