Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο, εγκρίθηκε με απόφαση του ΔΣ του Πράσινου το αίτημα του Δήμου Έδεσσας για χρηματοδότηση (20.000 ευρώ) των εργασιών καθαρισμού της λίμνης Βεγορίτιδας.

Σε συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άρνισσας κ. Παπαγιαννίδη και το Γενικό Αρχηγό του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας κ. Δίσκο στις 19 Φεβρουαρίου 2021, ο Βουλευτής είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή λόγω της καύσης των εκτάσεων του παρόχθιου τμήματος της Λίμνης Βεγορίτιδας και τα οποία εν συνεχεία τα μετέφερε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, ο οποίος με τη σειρά του ενήργησε άμεσα.

 

Ο Βουλευτής σε συνεργασία με το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και την Τοπική Κοινότητα Άρνισσας προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Σχετικά με την εξέλιξη ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του σχολιάζοντας ότι ο καθαρισμός της περιοχής θα συμβάλλει στην προστασία της ορνιθοπανίδας και του φυσικού πλούτου της περιοχής καθώς και στην ανεμπόδιστη και ασφαλή άσκηση των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας.