Το Εδεσσαϊκό Θέατρο, από το Σάββατο 03-07-2021 έως την Δευτέρα 05-07-2021, με ώρα έναρξης 9.00 μ.μ., ανεβάζει στο Ανοιχτό Θέατρο της Γαβαλιώτισσας, τη θεατρική παράσταση “Ματωμένος Γάμος”, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία του Νίκου Γαλανού.

Εμπνευσμένο από ένα έγκλημα διαπράχθηκε στις 22 Ιουλίου του 1928 στην επαρχία Νίχαρ της Αλμερίας και συγκλόνισε την τότε ισπανική κοινωνία.

Το έργο εκτυλίσσεται στην επαρχιακή Ισπανία, όπου δύο νέοι αποφασίζουν να αρραβωνιαστούν. Ένα πέπλο απειλής επισκιάζει την χαρά του γάμου που θα επακολουθήσει. Η νύφη είναι ακόμη ερωτευμένη με τον Λεονάρδο, την οικογένεια του οποίου χωρίζει αίμα με την οικογένεια του γαμπρού. Οι Φελίξ έχουν σκοτώσει τον πατέρα και τον αδελφό του. Την απειλή του αίματος που πλανιέται γύρω από τη γαμήλια ατμόσφαιρα την συλλαμβάνει η μάνα του γαμπρού. Την ημέρα του γάμου ο Λεονάρδο επισκέπτεται την νύφη. Εκείνη αρνείται τις προτάσεις του. Μόλις όμως τελειώνει η γαμήλια τελετή υποκύπτει στο πάθος της. Φεύγει μαζί με τον Λεονάρδο. O γαμπρός παίρνει το δρόμο του δάσους, όπου κρύβεται το ζευγάρι των μοιχών. Εκεί οι δύο άντρες θα αναμετρηθούν και θα αλληλοσκοτωθούν. Το δράμα κλείνει με το θρήνο των γυναικών για τους δύο αδικοχαμένους νέους.

Ο Λόρκα με την αριστοτεχνική χρήση της γλώσσας συνθέτει έναν επικό διάλογο με το λυρικό στοιχείο δημιουργώντας έτσι ποιητικές, ρεαλιστικές, συμβολιστικές και υπερρεαλιστικές εικόνες, καθώς οι δυνάμεις τις φύσης και ο μυστικισμός της ζωής επαναστατούν ενάντια στην καταπίεση από τα ήθη του πολιτισμού και της κοινωνίας.

Ένα σχήμα από ερασιτέχνες ηθοποιούς που με μεράκι και αγάπη εργάστηκε το χειμώνα ακόμη και διαδικτυακά, σε πείσμα των συνθηκών, με σκοπό να προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης.

Γενική Είσοδος 7,00€-