Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά θεμάτων του χαρτοφυλακίου του, με προεξέχον αυτό της αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών σταθμών για σύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Υπουργός εξήγησε στον Βουλευτή ότι το δίκτυο είναι σχεδόν όλο κορεσμένο και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εκείνες υποδομές που θα επέτρεπαν την περαιτέρω ένταξη άλλων σταθμών ΑΠΕ. Το Υπουργείο συνεργάζεται στενά με τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε σύντομα να δρομολογηθεί η αναβάθμιση του δικτύου.
Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισα ότι είναι σημαντικό το κράτος να υποστηρίξει τους μικρούς και μεσαίους επενδυτές ΑΠΕ, οι οποίοι, ειδικά στην περίπτωση της Πέλλας, αποφάσισαν να επενδύσουν στον τόπο τους και να συμβάλουν στην τοπική οικονομία. Ζήτησε αρχικά να εξεταστούν το συντομότερο δυνατό όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις που λιμνάζουν, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μια οριστική απάντηση. Επιπλέον, ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας, ώστε οι υποδομές του δικτύου να αναβαθμιστούν και να μπορούν να εντάξουν μεγαλύτερο αριθμό φωτοβολταϊκών και άλλων σταθμών ΑΠΕ. Τέλος, ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό ότι πλήθος αιτήσεων στην ΠΕ Πέλλας έχει λάβει αρνητική απάντηση, με δυνατότητα βέβαια παραμονής του ενδιαφέροντος για μελλοντική εξέταση, αναφέροντας ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να αξιοποιηθούν.
Άλλωστε, όπως παρατήρησε ο Λάκης Βασιλειάδης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει μεταξύ των στόχων της για το 2030 την αύξηση του μεριδίου της ενεργειακής παραγωγής από ΑΠΕ στο 32%. Ο Βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει και μπορούμε λοιπόν να συμβάλουμε και ως χώρα, αλλά και τοπικά στην Πέλλα, στην επίτευξη του στόχου αυτού.»