ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Από την άνοιξη του 2020  οι υγειονομικοί δίνουμε τιτάνιο αγώνα στα νοσοκομεία, στα ΚΥ και στο ΕΚΑΒ πρακτικά αβοήθητοι από την κυβέρνηση.

Από την άλλη η κυβέρνηση όχι μόνο απορρίπτει  τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, ,όχι μόνο έχει αθετήσει όλες τις υποσχέσεις της ,αλλά και προχωράει ακάθεκτη στην υλοποίηση του εγκληματικού της σχεδίου για το νέο ΕΣΥ που θα οδηγήσει  σε συγχωνεύσεις ,καταργήσεις τμημάτων ,κλινικών ,ολόκληρων νοσοκομείων ,σε παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Απόδειξη οι  εξαγγελίες  Κοντοζαμάνη   για αξιοποίηση εργολάβων και προσωπικού από “εξωτερικές πηγές”.

Ανερυθρίαστα ,με πρόσχημα «την προστασία του αγαθού της  υγείας», αξιοποιεί  τον αναγκαίο  για την αναχαίτιση της πανδημίας  καθολικό εμβολιασμό   σαν μέσο καλλιέργειας του κοινωνικού αυτοματισμού , εκβιασμών , απειλών ,στέρησης μισθού και απολύσεων. Την ίδια στιγμή  αρνείται να προστατεύσει «το αγαθό της υγείας» όταν πρόκειται να πάρει μέτρα που κοστίζουν στο κράτος και την εργοδοσία. Μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ ,για το ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ακόμα και τα αναγκαία  για την επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτιση τεστ ,  αξιοποιεί ως μέσο εκβιασμού αλλά και για να απαλλαγεί  το κράτος από το κόστος της διενέργειας  τους, βάζοντας τους εργαζόμενους και τους φοιτητές  να πληρώνουν 80 ευρώ  το μήνα από την τσέπη τους για να πάνε στη δουλειά τους ή στη σχολή τους.

Για άλλη μία φορά δηλώνουμε ότι είμαστε ΥΠΕΡ  του καθολικού εμβολιασμού αλλά κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα .

H αντίθεση μας δεν έχει καμία σχέση με περιθωριακές ,ανορθολογικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές  απόψεις  ,που η ίδια η κυβέρνηση τροφοδοτεί και συντηρεί γιατί αποτελούν το  βολικό της  αντίπαλο  για να μετακυλήσει στο λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για την πανδημία.  Όμως δε θα επιτρέψουμε το εμβόλιο από δικαίωμα και ανάγκη να μετατραπεί σε όχημα για να χάσουν τη δουλειά τους υγειονομικοί. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία διαθεσιμότητα  ,καμία απόλυση  συναδέλφου.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους. Απειλές διοικητών ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα και συνάδελφοι που έχουν  εμβολιαστεί  αν δεν το καταθέσουν θα πέσουν στο κενό.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ

 

Στις 25/8/21 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά  πλήρη επ’ αόριστο αναστολή  από 1/9 των κανονικών αδειών  για όλους ανεξαιρέτως  τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τις δημόσιες δομές ΠΦΥ και τον ΕΟΔΥ.

Η απόφαση για αναστολή των αδειών  του λιγοστού εξουθενωμένου προσωπικού είναι η κυνική ομολογία των τραγικών ελλείψεων  και ταυτόχρονα η απόδειξη ότι καμία “θωράκιση του ΕΣΥ” δεν έχει γίνει και πως οι “μόνιμες προσλήψεις” στις οποίες αναφέρεται  η κυβέρνηση είναι μόνο στα χαρτιά.

Είναι η κορύφωση της επί 1,5 χρόνο πλήρους απαξίωσης των νοσοκομειακών γιατρών ,όλων των υγειονομικών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δεν πάει άλλο. Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Η απόφαση για αναστολή των αδειών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μαζί με   το λαό δυναμώνουμε τον αγώνα για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.

Η ΟΕΝΓΕ από κοινού με τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών  το αμέσως επόμενο διάστημα θα επεξεργαστεί σχέδιο αγωνιστικών  κινητοποιήσεων διαρκείας και απεργιακής κλιμάκωσης.

– Απαιτούμε τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις

— Απαιτούμε ουσιαστική εκπαίδευση για τους ειδικευόμενους που έχουν μετατραπεί σε “πολυεργαλεία COVID” Απαιτούμε την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων

– Απαιτούμε τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την  ένταξη των υγειονομικών του δημόσιου συστήματος στο καθεστώς των ΒΑΕ

– Απαιτούμε να ανακληθεί η αναστολή των αδειών

– Απαιτούμε να  μην μπει σε αναστολή, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.