Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν ως Συνταγματικές οι ρυθμίσεις για τη διαδικασία ανάρτησης, κύρωσης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών που ψηφίστηκαν το 2020 (ν. 4685/2020). Πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί στην επίλυση των ζητημάτων που είχαν προκύψει με τους δασικούς χάρτες, και τα οποία από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε τονίσει ότι θα τακτοποιήσει.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποδεικνύεται η ορθότητα της επιλογής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα των δασικών χαρτών. Αυτό που πρέπει σήμερα να επισημάνουμε είναι ότι με τη θετική αυτή εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίηση των αγροτεμαχίων που εμφανίζονταν ως δασικές εκτάσεις και έτσι αποδίδονται οι εν λόγω εκτάσεις στη γεωργική χρήση. Μια απόφαση ιδιαιτέρως σημαντική και για την περιοχή μας, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε στο Νομό Πέλλας είχαμε πολλές περιπτώσεις αγροτεμαχίων που αντιμετώπιζαν σχετικά προβλήματα.

Παράλληλα, όπως ήδη γνωρίζουμε και έχει ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τακτοποιηθούν και μια σειρά από άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη συνολική προσπάθεια από την πρώτη στιγμή ώστε το ζήτημα με τους δασικούς χάρτες να επιλυθεί, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τόσο την προστασία του Περιβάλλοντος αλλά παράλληλα και τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολιτών».