Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε εχθές συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Στύλιο, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Οι δύο άνδρες συζήτησαν σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Στύλιου με έμφαση στα νέα έργα υποδομών για τον πρωτογενή τομέα. Ειδικότερα μίλησαν για μεθόδους αποτελεσματικότερης χρήσης των υδατικών πόρων της χώρας για την καλλιέργεια και σε αυτό το πλαίσιο ο Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό για την Πέλλα έργο του Φράγματος του Αλμωπαίου Ποταμού, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.

Επιπλέον, ο κ. Στύλιος ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα νέα προγράμματα του Υπουργείου, με πρώτο αυτό των Νέων Αγροτών, η πρόσκληση για το οποίο αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου. Στόχος είναι να τρέξει με τέτοια ταχύτητα ώστε οι τελικοί δικαιούχοι να καθοριστούν πολύ πιο γρήγορα από άλλες φορές. Θα ακολουθήσει η πρόσκληση για Προγράμματα Σχεδίων Βελτίωσης, ενώ ετοιμάζεται και Πρόγραμμα Απονιτροποίησης για το οποίο θα δημοσιευτούν αναλυτικά στοιχεία για καλλιέργειες και εκτάσεις το επόμενο διάστημα. Επίσης, θα ακολουθήσουν προσκλήσεις για Εγγειοβελτιωτικά Αρδευτικά έργα, καθώς και για Αγροτική Οδοποιία, αμφότερες μέσω των Δήμων.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στη μελέτη που έχει καταθέσει ο ΤΟΕΒ Καρυώτισσας για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και συζήτησαν με τον Υφυπουργό για τις προοπτικές εκσυγχρονισμού των δικτύων στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, για τον οποίο ετοιμάζονται μελέτες και από τους υπόλοιπους Τοπικούς Οργανισμούς της περιφερειακής ενότητας.