Επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά είχε το πρωί της Πέμπτης, 21.10.2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων, λόγω covid-19, στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων, και γ) της παραγωγής μελιού.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση που στηρίζει ουσιαστικά τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τις επόμενες ημέρες (με πιθανότερη ημερομηνία τις 25.10.2021) αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ο κάθε δικαιούχος παραγωγός θα υποβάλλει τη σχετική αίτηση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

 

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων, οι προϋποθέσεις και οι όροι αναφέρονται λεπτομερώς στη σχετική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 4246/14-09-2021) «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων και γ) της παραγωγής μελιού και λεπτομέρειες εφαρμογής Προσωρινού Πλαισίου με βάση την Ανακοίνωση της Επιτροπής της 19/03/2020 C(2020)1863 final (Προσωρινό Πλαίσιο), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».