Σας γνωρίζουμε, ότι στο κέντρο του πεζόδρομου της πόλης των Γιαννιτσών, λειτουργεί το Στρατιωτικό Μουσείο Γιαννιτσών (ΣΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ), από τις 21 Δεκ 2011, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 87.

Το Μουσείο στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Γιαννιτσών, εντός του οποίου πραγματοποιείται αναδρομή στον Μακεδονικό Αγώνα, εστιασμένο στη μάχη του Βάλτου των Γιαννιτσών και στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και κειμήλια, τοποθετημένα σε προθήκες και ανθρώπινα ομοιώματα.

 

Το Μουσείο λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Παρασκευή 08:00-14:00, Τετάρτη απόγευμα 17:00-20:00 και Σαββατοκύριακα και αργίες 10:00-1500.

 

Οι χώροι του Μουσείου καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, ενώ υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα, με ειδικές ράμπες εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

 

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε, ότι στον χώρο του Μουσείου λειτουργεί από 15 Οκτ 21, δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία του Ελληνικού Στρατού, τις θυσίες και τους αγώνες του μέσα από υπεύθυνες, τεκμηριωμένες ιστορικές πηγές.

 

Το ΣΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, που θεσπίστηκαν από την πολιτεία, κατά της μετάδοσης της νόσου του COVID-19.

 

Λεπτομέρειες προγραμματισμού επισκέψεων και ωραρίου λειτουργίας  του Μουσείου στο τηλέφωνο επικοινωνίας 23820 27039.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.