Στο Υπουργείο Υγείας μετέβη εκτάκτως ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, προκειμένου, αφενός να μεταφέρει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας και το αίτημα για μία ευρεία συνάντηση των τοπικών φορέων με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Έδεσσας και αφετέρου να μεταφέρει την κατάσταση του Νοσοκομείου, στο οποίο δεν πραγματοποιήθηκαν κάποια χειρουργεία λόγω μη λειτουργίας της ΜΕΘ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Μία ζοφερή κατάσταση που υποβαθμίζει δραματικά το Νοσοκομείο Έδεσσας και τη λειτουργία του, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και την Υφυπουργό κα. Μίνα Γκάγκα, από τους οποίους έγινε δεκτός αν και δεν υπήρχε καθορισμένη συνάντηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε:

«Εξήγησα στον κ. Υπουργό και την κα. Υφυπουργό την πραγματική κατάσταση και τα αποτελέσματα της μη λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας. Κατ’ αρχάς τους ευχαριστώ που με δέχθηκαν άμεσα και θεωρώ ότι μετά τη συνάντησή μας έχουν αντιληφθεί πλήρως τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης και ότι πρέπει να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για την επαναφορά της λειτουργίας του Νοσοκομείου Έδεσσας στην ομαλότητα.

Εμείς, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε λίγες αρμοδιότητες σε θέματα υγείας, αλλά η φωνή μας είναι δυνατή και εκφράζει τον απλό κόσμο του τόπου μας και για τον λόγο αυτό πρέπει να εισακουστούμε και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που εκφράζουν την τοπική κοινωνία για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».