Στο πλαίσιο της Handball Premier, για την 9η αγωνιστική, Φίλιππος Βέροιας και Αερωπός Έδεσσας αναμετρήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ΔΑΚ Μακροχωρίου.

Σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα του Αλέξη Ταρινίδη στο γειτονικό ντέρμπι με τον Φίλιππο Βέροιας έχοντας το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Με τη νίκη αυτήν η ομάδα του Αερωπού Έδεσσας εξασφαλίζει μια θέση για τα play off και γιατί όχι και μια έξοδο στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι διεξήχθη σαν ένας φιλικός αγώνας λόγω της άριστης σχέσης του Προέδρου του Αερωπού και γιατρού Θωμά Μουμτσιδέλη με τον ισχυρό άνδρα του Φίλιππου Βέροιας που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι της ομάδας κο Φίκατα.

Ενώ τις τελευταίες χρονιές γίνονταν συναρπαστικά παιχνίδια λόγω της μεγάλης κόντρας που υπήρχε με τον τότε Πρόεδρο του Αερωπού Μάκη Ρόμπη με τον Φίλιππο Βέροιας (δεν δεχόταν τη λέξη βασιλιάς του χάντμπολ να θεωρούν τον Φίλιππο όταν ο Αερωπός Έδεσσας τερμάτιζε πέντε χρόνια στην πρώτη τριάδα).!

Άλλωστε οι δηλώσεις πριν από κάθε αναμεταξύ τους παιχνίδι ήταν προκλητικές και δυναμίτιζαν το κλίμα! Άριστη διαιτησία.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 3-6, 4-8, 6-10, 9-13,12-16 (Ημχ) 14-18, 17-21, 20-23, 21-23, 22-24, 24-27

Φίλιππος Βέροιας: Kriuchkov, Οικονομίδης, Mutic 5, Agovic 4, Sokranac 1, Acimovic 2, Κακαφίδας, Κουκουτσίδης 4, Ρίζος, Φιλόσογλου, Παπαδόπουλος 6, Παπαγιάννης 2, Κυριακίδης, Φιλόσογλου Κ., Εμμανουήλ, Τσαμήτρος

Αερωπός Έδεσσας: Αθανασίου, Τσέλιος 3, Μήγγας 5, Κράλλης 2, Μπουτκάρης, Veremchuk, Μυλωνάς, Καράτζιος, Μαρίνος, Petrychko, Bochkarev 4, Κυριάκου 4, Ταραμόνλης , Γιαννούσης, Yermashcvich 7, Krivich 1

Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας Δίλεπτα: 3/4 Πέναλτι: 1/1, 1/2