Μας χωρίζει μια ανάσα από τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η ευχή όλων μας και ταυτόχρονα το δώρο που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα: η υγεία!

Μέσα στις δύσκολες (υγειονομικά) συνθήκες που ζούμε, μπορούμε να αναπολήσουμε, να νοσταλγήσουμε και να χαμογελάσουμε με ένα βιβλίο. Για πολλούς είναι το καλύτερο δώρο, η τροφή της ψυχής!

Ένα βιβλίο που αποτελεί και πρόταση για δώρο, που θέλει να έχει μια θέση στη βιβλιοθήκη μας, είναι «Τα παραμύθια από την Έδεσσα και την περιοχή της» (Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος, ΔΗΚΕΔΕ, 2021), που τυπώθηκε στην Έδεσσα (εκδ.Βαγουρδής). Το βιβλίο περιλαμβάνει διηγήσεις παραμυθιών που συγκέντρωσε και επιμελήθηκε η συγγραφέας-ερευνήτρια Καίτη Τζώγα Βέττα, η κατάταξη και το επίμετρο έγινε από τη συγγραφέα – ανθρωπολόγο Αίγλη Μπρούσκου και εικονογραφήθηκε από τον ζωγράφο Ιωάννη Α.Πρώϊο. Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία της Έδεσσας, από τα μέλη της Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, από το τουριστικό περίπτερο στην περιοχή των Καταρρακτών.

Με αφορμή το άρθρο του Ευάγγελου Αυδίκου με τίτλο «Οι καρκόντζες» (Εφημερίδα των Συντακτών 21/12/21), που αναφέρει, μεταξύ των άλλων : «Στα παραμύθια θριαμβεύει η καλοσύνη. Είναι αφελής ο κόσμος του παραμυθιού; Καθόλου. Ούτε αφελείς είναι όσοι διαβάζουν ή ακούνε παραμύθια. Οι ιστορίες υπενθυμίζουν αυτό που γίνεται σπανιότητα σε δύσκολες εποχές. Η ανάγκη για τρυφερότητα. Για αγαθή ματιά».

Ας κάνουμε μια βόλτα στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών. Αξίζει για λίγο!

Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία σε όλους!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου

Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»