ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Όλοι στο πόδι! Δεν έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς τους. Το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών κινδυνεύει με λουκέτο και αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων! Η κινητοποίηση των μαζικών φορέων, των σωματείων, των συλλόγων του νομού μπορεί να βάλει φρένο στην εγκληματική πολιτική τους και να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει με Στάση Εργασίας στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ για τις 26 Ιανουαρίου και καλεί τον λαό, τα σωματεία και τους συλλόγους που στηρίζουν το Κοινό Ψήφισμα για την Υγεία και όλους τους άλλους φορείς της περιοχής, σε συγκεντρώσεις στις 12:00 το μεσημέρι, στις πύλες των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας για να απαιτήσουμε:

 

  • Να μην κλείσει το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών! Να ενισχυθεί, να θωρακιστεί ΤΩΡΑ με την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων. Να ενισχυθούν οι παθολογικές κλινικές και τα ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων.
  • Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας! Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κατεπείγουσες διαδικασίες και με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων. Άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις. Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή με συχνά τεστ μέχρι να εμβολιαστούν. Όχι στις απειλές για απολύσεις υγειονομικών.
  • Να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά και άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος