ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ– ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Με το δεξί ξεκίνησε το 2022, η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Ίκαρου Έδεσσας. Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς λόγο της διακοπής του πρωταθλήματος, για δύο εβδομάδες, με βάση την απόφαση της ΕΟΠΕ έναντι των μέτρων για το Covid, τα κορίτσια του Ίκαρου επικράτησαν νικώντας την ομάδα της Νίκης Αλεξανδρούπολης στο ΔΑΚ Έδεσσας με 3-2 σετ.

Οι φιλοξενούμενες έχοντας και τον αέρα, το ότι βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 εθνικής κατηγορίας, παρατάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλη αυτοπεποίθηση απέναντι στα κορίτσια της Έδεσσας. Έτσι στο πρώτο σετ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους κατάφεραν να το κερδίσουν με 16-25. Το δεύτερο σετ   ήταν ανταγωνιστικό, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν και να εναλλάσσονται στο σκορ και μάλιστα η ομάδα του Ίκαρου προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά δύο πόντων φτάνοντας πρώτη στο 21-19 όμως τελικά δε κατάφερε να κερδίσει το σετ, το οποίο και έχασε με 22-25.

Τα κορίτσια του Ίκαρου αποβάλλοντας το άγχος, ανέβασαν την απόδοση τους και παίζοντας πιο αποτελεσματικά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά κατάφεραν να επικρατήσουν στο τρίτο σετ με 25-18 και μάλιστα σε αυτό το σετ δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τις φιλοξενούμενες.

Το τέταρτο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό με τα κορίτσια του Ίκαρου να έχουν από την αρχή μια διαφορά 2-4 πόντων. Οι οδηγίες και οι αλλαγές του έμπειρου τεχνικού  κ. Μουστακίδη (παίχτη του Άρη, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της Εθνικής ομάδας για πολλά χρόνια), δεν ήταν αρκετές για να ανατρέψουν τον ενθουσιασμό και την αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του Ίκαρου Έδεσσας. Ο Ίκαρος κατάφερε να κερδίσει το σετ με 25-22 και να στείλει το παιχνίδι στο πέμπτο και τελευταίο σετ.

Το πέμπτο σετ ήταν ένας μονόλογος των γυναικών της Έδεσσας, που με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κάθε τους ενέργεια, δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στις γυναίκες της Αλεξανδρούπολης, να ελπίζουν ότι μπορούν να φύγουν νικήτριες από το ΔΑΚ Έδεσσας.   Η διακύμανση του πέμπτου σετ, μαρτυρά και την αγωνιστική ανωτερότητα του Ίκαρου Έδεσσας:  6-1,   10-5 και τελικά 15-9 οι πόντοι στο τάι μπρέικ.

Με την εμφάνισή τους αυτή τα κορίτσια του Ίκαρου, που ευτυχώς δεν επανέλαβαν τα λάθη που έκαναν στην Αλεξανδρούπολη, έδειξαν ότι μπορούν να παίρνουν και αποτελέσματα, όταν είναι προσηλωμένες στο παιχνίδι  και παίζουν χωρίς άγχος.  Η νίκη αυτή δίνει αρκετές πιθανότητες στην ομάδα της Έδεσσας να κυνηγήσει το όνειρό της που είναι η παραμονή στο απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Ίκαρος Έδεσσας: (Ρέτζιου Ευτυχία) Χρήστου Νίκ., Παπαδοπούλου Φωτ., Ιωαννίδου Μαρ., Καστανιώτη Ιωαν., Πορτοκαλίδου Σοφ., Τερζόγλου Ιωαν., Καλεϊτση Ευγ.,  Σταυρίδου Αικ., Κυβελίδου Αθ.,  Τοτίδου Κατ., Καρτσώλη Ε-Π., Μούσιου Ιωαν.

ΝΙΚΗ Αλεξανδρούπολης: (Μουστακίδης Αθανάσιος) Χατζιχαραλάμπους Γ., Πασαλη Θ., Μπάρη Δομ., Καραμιχάλη Ευδ., Αθανασοπούλου Όλγ., Αφεντουλίδη Β,. Προφαντή Μυρτ., Παπαζογλου Χρ., Μπακλαβα Γ., Λαμπρίδου Δ., Σαράντη Αγγ., Στεφάνου Αφρ., Καραμπάση Μ.