Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και στελέχη της ΟΝΝΕΔ με στόχο να συναντήσουν νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας και ακούγοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, που έχουν βοηθήσει στην εξέλιξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ ΑΕΒΕ», όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ περιηγήθηκαν στο χώρο της παραγωγής και συνομίλησαν με την ιδιοκτήτρια Δέσποινα Μελετιάδου. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ζαχαρωδών προϊόντων εδώ και 50 χρόνια. Συνδυάζοντας το άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, κατορθώνει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών και να προσφέρει μια σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στόχος της νεαρής ιδιοκτήτριας που ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση είναι η είσοδος της εταιρείας σε νέες αγορές, καθώς και η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, διατηρώντας την αυθεντικότητά της.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ επισκέφτηκαν την εταιρεία «Niki Inox», μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που έχει κατορθώσει να ανέλθει στην κορυφή της κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο ιδιοκτήτης Ανδρέας Τανταλίδης επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της καθετοποίησης της γραμμής παραγωγής, αλλά και της στροφής που έκανε η εταιρεία στις εξαγωγές. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σχέδιο της επιχείρησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών και την οικολογική λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καζαντίδης και η Γενική Διευθύντρια Ρένα Ράδου τόνισαν ότι στόχος του σωματείου είναι η παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης, ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης σε παιδιά και εφήβους με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, καθώς και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο και τις οικογένειες των ατόμων αυτών. Όραμα τους είναι κάθε παιδί που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην όραση, αλλά και πρόσθετες αναπηρίες να είναι σε θέση να ζήσει μαζί με άλλους και όχι απλά παράλληλα με αυτούς.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, παρουσία του προέδρου της Οργάνωσης και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και τη συνεχή παρουσία της στα δρώμενα του νομού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι ξανά στη Θεσσαλονίκη κοντά στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, μιας από τις πιο δραστήριες οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν κόμβο δημιουργίας και εξελίξεων, που μέσα από τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποκτήσει πληθώρα νέων ευκαιριών και θέσεων εργασίας. Η ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης, μέσα από καίριες παρεμβάσεις και δράσεις και αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους νέους ανθρώπους που με όρεξη και νέες ιδέες δημιουργούν στον τόπο τους».

 

Ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος Τσατσούλης τόνισε τη σημασία της επιλογής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ για τη θέση του Γραμματέα και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους νέους ανθρώπους, ενώ υπογράμμισε τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, λόγω των επενδύσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη το τελευταίο διάστημα.

 

Στην επίσκεψη στο νομό Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιος Κορομηλάς, ο Υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων & Παραγωγικών Τομέων Ανέστης Φίσκας, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος Παναγιώτης Λεμπέσης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Γιάννης Ξιούφης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Σωκράτης Μπρόζος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Πατσέας.