Η κυβέρνηση εν μέσω μεγάλης έξαρσης της πανδημίας covid-19 και κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζητά η κοινωνία όπως μικρότερα τμήματα και όχι τμήματα των 25 και άνω μαθητών …. Στις πρώτες δύο ημέρες λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές  25.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19. (127 μαθητές στην Πέλλα ) Οι επιστήμονες εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόβλεψη για τους γονείς που εργάζονται και πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους που νοσούν.

Ζητάμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για  την πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους γονείς παιδιών προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διαγιγνώσκονται θετικά στον covid-19. Αυτό είναι αναγκαίο αφενός για την προστασία και περίθαλψη στο σπίτι των παιδιών που νοσούν και αφετέρου για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας.