Η νεκρώσιμος ακολουθία δημοσία δαπάνη του Πρόεδρου David Sassoli θα γίνει σήμερα στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) στη Βασιλική Santa Maria degli Angeli e dei Martiri στη Ρώμη.

Παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, και ανώτεροι αξιωματούχοι από τα ιταλικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα εκπροσωπηθούν από την ασκούσα χρέη Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ και ανώτερα στελέχη του Κοινοβουλίου. Στην τελετή θα παραστεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή από τις 12:00 (ώρα Ελλάδας) στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ και στο EBS.

 Οι ευρωβουλευτές θα τιμήσουν τη μνήμη του προέδρου David Sassoli σε τελετή κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας τη Δευτέρα στις 19:00 (ώρα Έλλάδας) στο Στρασβούργο. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία των προέδρων των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, του πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην ευρωβουλευτή Enrico Letta, του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη (περισσότερες πληροφορίες εδώ).