Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, 12:00-14:00 ο Γιώργος Ανδρίτσος υπογράφει το νέο βιβλίο του με τίτλο, «Εδώ δεν είναι Αμερική» από τις εκδόσεις Αγγελάκη, στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

Μια σειρά διηγημάτων που διερευνούν τον θεσμό της οικογένειας, της φιλίας και τις κλονισμένες σεξουαλικές σχέσεις.

 

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/edo-den-ine-ameriki-i-mipos-ine;-0525942

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με το άμεσο, απλό ύφος και με την κινηματογραφική τους ατμόσφαιρα, οι ιστορίες οικοδομούν ιδιαίτερους χαρακτήρες που αντιμαχόμενοι την πραγματικότητα που βιώνουν, ωθούνται στο χείλος της ύπαρξής τους. Με φόντο μια χώρα σε οικονομική κρίση, η κάθε ιστορία χαράζει με ειλικρίνεια και δυναμισμό τη δική της πορεία αφήνοντας μια αίσθηση δικαιοσύνης, αρμονίας και αισιοδοξίας. Εδώ τίποτα δεν θυμίζει Αμερική. Εδώ δεν υπάρχει Χόλιγουντ, Λας Βέγκας ή Route 66 με μοτέλ χτισμένα στο πουθενά. Εδώ όλα φαντάζουν διαφορετικά. Εδώ, λοιπόν, δεν είναι Αμερική (ή μήπως είναι;). Μια σειρά διηγημάτων που διερευνούν τον θεσμό της οικογένειας, της φιλίας και τις κλονισμένες σεξουαλικές σχέσεις.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Ανδρίτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έζησε για χρόνια στο εξωτερικό και εργάστηκε ως οδηγός, μπάρμαν, DJ και μάνατζερ σε εστιατόρια-μπαρ στη Σκανδιναβία, την Αγγλία, την Τενερίφη και την Ισπανία.

 

 

Το 2007 το βιβλίο του με τίτλο “A Little More Than Just Drinks & Cocktails”, διακρίθηκε για τη λογοτεχνική του αξία αποσπώντας το πρώτο βραβείο για το καλύτερο βιβλίο ποτών στον κόσμο στην έκθεση βιβλίου του Λονδίνου. Έχει κυκλοφορήσει σε Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία, Κεμπέκ, Ισπανία και Ελλάδα.

Έχει γράψει τη συλλογή ποιημάτων “Stop and listen”, volume Ι & ΙΙ. Σύντομα ολοκληρώνει το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει επιμεληθεί τη λογοτεχνική πραγματεία «Και το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας πηγαίνει στον… Bob Dylan», του Δημήτριου Π. Νάσκου.