Στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο εισάγεται ο θεσμός του προσωπικού ιατρού, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο κ. Σταμενίτης στάθηκε στους στόχους που είχε θέσει προεκλογικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον τομέα της υγείας, σημειώνοντας ότι «Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα μας κατά την προεκλογική περίοδο του 2019, ο Πρόεδρος μας και σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για την ανάγκη να μπορεί το Κράτος να προσφέρει ποιοτική δημόσια υγείας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες. Και έθεσε ως βασικούς στόχους της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τη δραστική μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών, την ανάγκη για έμφαση στην πρόληψη και την παροχή ειδικής μέριμνας και φροντίδας στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Στόχοι που επιτυγχάνονται με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών», για να καταλήξει ότι στους 34 μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη αυτών των στόχων συμπεριλαμβανομένου και του υπο συζήτηση σχεδίου νόμου. Ο Βουλευτής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το σχέδιο νόμου είναι ακόμη μια απόδειξη της συστηματικής δουλειάς που γίνεται για την προώθηση του μεταρρυθμιστικού έργου και της εξυπηρέτησης του συνολικού οράματος που έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία για τη χώρα.

Σχολιάζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία που επιδιώκει να δημιουργήσει το πλαίσιο για αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας για όλες και για όλους. Ενώ τόνισε ότι η καθιέρωση του προσωπικού ιατρού είναι μια μείζονος σημασίας μεταρρύθμιση, η οποία πρακτικά σημαίνει ότι κάθε πολίτης αποκτά δωρεάν έναν σύμβουλο υγείας, με γνώση του ιατρικού του φακέλου, του ιστορικού και δυνατότητα ενημέρωσης και παροχής των απαραίτητων οδηγιών, συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμάκων, παραπομπή για εξετάσεις για ειδικούς γιατρούς ή για νοσηλεία όταν υπάρχει ανάγκη. Σύμφωνα με το Βουλευτή, ο θεσμός του προσωπικού ιατρού εξασφαλίζει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στο άτομο με σκοπό την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Σταμενίτης στάθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί στον τομέα της υγείας σημειώνοντας ότι: «Συνδυαστικά με μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν γίνει στη δημόσια υγεία τους τελευταίους 34 μήνες, το παρόν σχέδιο νόμου έρχεται να εξυπηρετήσει το μεγάλο εγχείρημα για πλήρη αναδιοργάνωση του τομέα της υγείας στη χώρα με τελική κατεύθυνση, όπως τόνισα και στην αρχή της τοποθέτησης μου, την παροχή ποιοτικών και αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας».

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση του Βουλευτή:

Δ. Σταμενίτης _ Γιατρός για Όλους _ 10.05.2022 – YouTube