Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (13 Μαΐου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε δύο αυτοσχέδια θερμοκήπια, 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 85 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

 

Συλλήψεις για κλοπή Συνελήφθησαν χθες (13 Μαΐου 2022) το απόγευμα στην Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 2 ημεδαπές γυναίκες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγο νωρίτερα μαζί με ανήλικη ημεδαπή, προσέγγισαν ηλικιωμένο και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα.
Εξιχνίαση κλοπής Από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιανουάριο του 2022 εισήλθε σε επιχείρηση από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.
Εξιχνίαση απάτης Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Νοέμβριο του 2020, υπέβαλε 7 ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις – αιτήσεις σε δημόσια υπηρεσία, για την χορήγηση επιδόματος τέκνων και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που δεν δικαιούνταν και έλαβε συνολικά το χρηματικό ποσό των 9.630 ευρώ.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα Συνελήφθησαν χθες (13 Μαΐου 2022) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 2 αλλοδαποί άνδρες σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα:

·         Στην πρώτη περίπτωση βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε κατά την είσοδο του στη χώρα, συνολικά 208 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

·         Στη δεύτερη περίπτωση βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο όχημα που οδηγούσε κατά την είσοδο του στη χώρα, συνολικά 80 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν, όπως και τα προαναφερόμενα οχήματα.