Σύλληψη για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (16 Μαΐου 2022) το πρωί, σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, συνολικά εντοπίστηκαν 279 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία τσιγάρα που όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, διέθετε ο ανωτέρω προς πώληση στο κατάστημά του κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 124 ευρώ, που βρέθηκε στο ανωτέρω κατάστημα.

 

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων Συνελήφθη χθες (16 Μαΐου 2022) το απόγευμα στην Κατερίνη , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ως προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος, είχε θέσει σε λειτουργία 45 ηλεκτρονικούς  υπολογιστές, στους οποίους διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια και μετέτρεπε τις οθόνες μέσω κεντρικού υπολογιστή, παρεμποδίζοντας τον έλεγχο. Από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με τις περιφερειακές συσκευές του.
Συλλήψεις για κλοπή ·         Συνελήφθησαν προχθές (15 Μαΐου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας, δύο ημεδαπές γυναίκες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, προσποιούμενες τις πλανόδιες πωλήτριες, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Το κλεμμένο χρηματικό ποσό εντοπίστηκε στην κατοχή μίας από τις παραπάνω ημεδαπές και ενός ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος επίσης συνελήφθη, και αποδόθηκε στην παθούσα.

·         Συνελήφθησαν χθες (16 Μαΐου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, 3 ανήλικες ημεδαπές, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν μέσα από κατάστημα, εξαρτήματα ηλεκτρονικών συσκευών καπνίσματος. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο του καταστήματος. Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών γυναικών και 1 ημεδαπού άνδρα, γονέων των ανωτέρω ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Εξιχνίαση κλοπής Από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Μάρτιο του 2022 διέρρηξε κατάστημα που βρίσκεται σε περιοχή της Χαλκιδικής, από όπου αφαίρεσε ηλεκτρικές συσκευές, συνολικής αξίας 7.250 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.