Αφοί Τούρα - Ζωοτροφές
Ελένη Λαζάρου Λέντσε - Λογιστικό Γραφείο ΈδεσσαΑκαδημία Καφέ Μπάρ ΈδεσσαΣτεγνοκαθαριστήριο «Κύκνος» Έδεσσα ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΑ 111α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΑ 111α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, η πόλις των Γιαννιτσών εόρτασε την 111η επέτειο της απελευθερώσεώς της από τον τουρκικό ζυγό.

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΑ 111α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Το πρωί στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη), όπου το 1912 εψάλησαν τα πρώτα νικητήρια μετά την περίφημη μάχη των Γιαννιτσών, τελέσθηκε Όρθρος, πανηγυρικό Συλλείτουργο και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής, και Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Κυριάζος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Πατσαβούδης και οι εφημέριοι του Ι. Ναού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΑ 111α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Τις αρχές εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Διονύσιος Σταμενίτης, οι βουλευτές Πέλλας κ. Β. Βασιλειάδης και κ. Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος αλλά και ο νέος Δήμαρχος Πέλλας κ. Ε. Φουντουκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της εκπαίδευσης και των άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΑ 111α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ομιλητής ήταν κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης, Καθηγητής του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, ο οποίος αναφερόμενος στο νόημα της επετείου υπογράμμισε την φιλοπατρία των αγωνιστών της ελευθερίας και την πίστη τους στον Θεό. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της μάχης των Γιαννιτσών (Μαύρο Άγαλμα) και η καθιερωμένη Παρέλαση.

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΑ 111α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις

Δείτε Περισσότερα