κατάλογος4564464445456464544444444Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη έκανε την παρακάτω δήλωση :

 

«Η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία, ολόκληρη η Ελλάδα γιορτάζει την 25η Μαρτίου, μια λαμπρή ημέρα για την πατρίδα μας και την ορθοδοξία. Είναι μια επέτειος με μεγάλους εθνικούς και θρησκευτικούς συμβολισμούς. Αποδίδουμε σήμερα τιμή στον αγώνα και τις θυσίες των προγόνων μας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία και ταυτόχρονα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που στέλνει μήνυμα πίστης και ελπίδας.

Οι αγώνες, οι θυσίες, η ελπίδα και η πίστη για την επίτευξη του σκοπού είναι τα δομικά στοιχεία με τα οποία οικοδομήθηκε η σύγχρονη Ελλάδα. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες προκλήσεις, ως Έλληνες όμως, έχουμε και τεράστιες δυνατότητες. Το αποδείξαμε στο παρελθόν όταν αναμετρηθήκαμε και ξεπεράσαμε εμπόδια που έμοιαζαν ανυπέρβλητα. Θα το αποδείξουμε και τώρα. Θα βγούμε από την κρίση, θα αποκτήσει προοπτική η γενιά μας και οι γενιές που έρχονται. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».