“Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020:

Εφαρμογή – Προβλήματα – Προοπτικές”

 

Κιλελέρ, 30 Μαρτίου 2013

 

 

kileler2Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της αγροτικής εξέγερσης στο Κιλελέρ, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στο Κιλελέρ στις 30 Μαρτίου 2013. Η εν λόγω δράση αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τα ευρωπαϊκά δρώμενα, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

 

Το Περιφερειακό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Κιλελέρ το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30 και απευθύνεται στους αγρότες, τους αρμόδιους φορείς, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις πολιτών, τα ΜΜΕ, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

 

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς, ο Δήμαρχος του Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με αγρότες της Θεσσαλίας, φορείς και πολίτες για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στη Θεσσαλία θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 και το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 στο Βόλο. Στις 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο Λύκειο Αλμυρού και σεμινάριο για δημοσιογράφους του τοπικού και περιφερειακού Τύπου. Η κεντρική εκδήλωση της 20ης Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με φορείς και ενώσεις πολιτών που δραστηριοποιούνται στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με θέμα “Πρωτοβουλίες και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση”, καθώς και με νέους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Youth on the move”, που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος             (+30) 210 32 71 011  (Αθήνα)

Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                (+30) 6973 699 886  (κινητό)

Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)

e-mail : [email protected]

 

 

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)

Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)

του ΕΚ στην Ελλάδα                                  (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)

e-mail : [email protected]

 

 

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

http://www.europarltv.europa.eu/

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

 

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

   @EP_Hellashttp://www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage