IMG_7486Ύστερα από πρωτοβουλία και κάλεσμα του Επιμελητηρίου Πέλλας, την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επιχειρηματιών που έχουν επενδύσει σε Φωτοβολταϊκά με πολύ μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών από όλο το Νομό.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν επενδύσει στην καθαρή ενέργεια αφού οι εξελίξεις είναι ταχύτατες με την επιβολή της έκτακτης εισφοράς πάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων, το ενδεχόμενο μειώσεων των εγγυημένων τιμών, την καθυστέρηση πληρωμών από τον ΛΑΓΗΕ κ.α.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιορδάνης Τσώτσος στη αρχική του εισήγηση αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο ίδιος και με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, τις συναντήσεις που είχαν αποκλειστικά για το θέμα των Φωτοβολταϊκών με τους αρμόδιους Υπουργούς και τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρα. Αναφέρθηκε στη δυναμική διεκδίκηση αφού η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκπροσωπεί περίπου 15.000 επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων που επένδυσαν στον Κλάδο.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου ξεκίνησε κύκλος συζήτησης και προτάσεων με τελικό αποτέλεσμα την απόφαση για την ίδρυση Σωματείου Φωτοβολταϊκών Επιχειρήσεων Νομού Πέλλας. Μετά την απόφαση για την ίδρυση του Σωματείου εκλέχθηκε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με αντιπροσώπευση από όλο το Νομό Πέλλας με σκοπό άμεσα να προβεί στις όποιες ενέργειες απαιτούνται για την εκπροσώπηση των επιχειρηματικών αλλα με απώτερο στόχο την σύνταξη καταστατικού και μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης και την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.