Εδεσσαϊκο Καρναβάλι 2013

532423_10150903501668986_1676000663_n

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βάζουμε τη δική μας πινελιά στη διαφημιστική καμπάνια της πόλης μας όσον αφορά τα καρναβάλια (τα προηγούμενα χρόνια μέσω εφημερίδων). Διαλέξαμε 5 διαφορετικούς φορείς-μαγαζιά για να μας μιλήσουν για τον θεσμό του Εδεσσαϊκού καρναβαλιού, ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από τους πολίτες της Έδεσσας, την αγορά και ευρύτερα το Νομό μας αλλά και τους επισκέπτες που τους έχουμε κλέψει την καρδιά και τα μυαλά. Παρά τις δυσκολίες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που μας μαστίζει ο θεσμός αυτός πρέπει να συνεχιστεί γιατί όπως και να το κάνουμε αποτελεί μια διέξοδο από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα.
Ας δούμε όμως παρακάτω τι μας δήλωσαν οι 5 τυχαίοι φορείς-μαγαζιά που θα συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις του Εδεσσαϊκού καρναβαλιού, δηλαδή τι θα ντυθούν, πόσοι άνθρωποι θα συμμετάσχουν καθώς και ένα σχόλιο για τα καρναβάλια και την κρίση.

Κουτουρού Χρήστος Χατζής

DSC06710
Κουτουρού – Χρήστος Χατζής

Το θέμα που θα ντυθούμε είναι τα καραμελάκια m & m. Συνεργαζόμαστε με τον σύλλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ μέχρι τώρα οι συμμετοχές είναι 70 με 80 άτομα και μεγαλώνει η ομάδα μας σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή να δουν σε πιο γκρουπ θα συμμετάσχουν. Όσον αφορά την κρίση ο κόσμος είναι αρκετά σφιγμένος ακόμη και στη διασκέδασή του παρόλο που εμείς οι Έλληνες είτε οδηγούμε mercentes είτε οδηγούμε lada πάλι θα πάμε για σουβλάκι η ρετσίνα παρά ταύτα νομίζω ότι έχει συντελέσει αρκετά. Από τη μία αυτό μας κάνει περισσότερο επιφυλακτικούς στο πως θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας, ενώ από την άλλη μας βοηθάει να επιλέξουμε πιο σωστές μεθόδους διασκέδασης.

 

 

 

Funky Πέτρος Γιώσης

309236_10151764280783986_915233123_n
Funky – Πέτρος Γιώσης

Το θέμα που θα ντυθούμε είναι κομμώτριες. Συνεργαζόμαστε με τα Χρώματα κι αρώματα και το boobys. Αυτήν τη στιγμή είμαστε περί τα 200 άτομα. Πάντα περνάμε όμορφα την ημέρα της παρέλασης και με το κέφι απογειωνόμαστε, όλοι οι καρναβαλιστές γινόμαστε ένα, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις πως νοιώθεις τις ώρες αυτές. Οι επισκέπτες που έρχονται τις ημέρες αυτές είναι η καλύτερη διαφήμιση για το Εδεσσαϊκό καρναβάλι και κάθε φορά που πηγαίνουν στον τόπο τους και μιλάνε στους δικούς τους το πώς περάσανε πιστεύω ότι δίνουν το έναυσμα αλλά και την περιέργεια να έρχονται κάθε χρόνο και περισσότεροι. Οι επισκέπτες βλέπουν μια ξέγνοιαστη και φιλόξενη πόλη σε ξέφρενο ρυθμό και δίνουν το καλύτερο εαυτό τους σίγουρα όμως και η τοπική αγορά τονώνεται και γι’ αυτό ο θεσμός αυτός θα πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια.

 

 

 

 

Αντιγόνη Δήμου & Γιώργος Γούνης 1ο Ενιαίο Λύκειο Έδεσσας

DSC06719 (Medium)
Αντιγόνη Δήμου & Γιώργος Γούνης 1ο Ενιαίο Λύκειο Έδεσσας

Είμαστε μια ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας και για πρώτη φορά συμμετέχουμε στο Εδεσσαϊκό καρναβάλι. Η ιδέα μας γεννήθηκε πάνω στην πλάκα την ώρα του μαθήματος. Το θέμα μας είναι farmville και γενικότερα αγρότες και αγρότισσες. Στην παρέλαση δεν συνεργαζόμαστε με κάποιον άλλον φορέα. Υπολογίζουμε πως θα ξεπεράσουμε τα 80 άτομα διότι οι εγγραφές ακόμη είναι ανοικτές. Εμείς τον θεσμό του καρναβαλιού τον βλέπουμε σαν ένα διαφορετικό τρόπο διασκέδασης και γι’ αυτό τον στηρίζουμε. Είναι ένας τρόπος να το ρίξουμε έξω για να ξεχάσουμε τις έννοιες του διαβάσματος και να διασκεδάσουμε με τους φίλους μας.

 

 

 

Γιώργος Αποστόλου Play

DSC06720
Γιώργος Αποστόλου – Play

Το θέμα που θα ντυθούμε είναι δικτάτορες με βίτσια. Μέχρι στιγμής είμαστε γύρω στα 65 άτομα ενώ θα συμμετέχουμε μαζί με το ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ. Σίγουρα η κρίση φαίνεται διότι δεν υπάρχουν τόσες συμμετοχές όσο παλαιότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι, διότι το κέφι και η διασκέδαση θα υπάρχουν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Οι κάτοικοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι με τη συμμετοχή τους θα βοηθήσουν την πόλη. Οι επισκέπτες θα δουν πρώτον και κύριον τον κόσμο της Έδεσσας που περιμένει πως και πως αυτές τις μέρες να ξεφαντώσει και να νοιώσει ότι ζει πέραν της ρουτίνας και της καθημερινότητας.

 

 

 

Εδεσσαϊκό Θέατρο Νίκος Οτουντζίδης

Εδεσσαικό Θεατρο - Νικος Οτουντζίδης
Εδεσσαικό Θεατρο – Νικος Οτουντζίδης

 

Το θέμα μας φέτος είναι ρακοσυλλέκτες. Εμείς πάντα σατιρίζουμε σαν Εδεσσαϊκό θέατρο ένα θέμα και φέτος πιστεύουμε ότι το πιο επίκαιρο θέμα είναι αυτό. Σαν ομάδα είμαστε γύρω στα 80 με 100 άτομα. Από εκεί και πέρα δεν χρεώσαμε ούτε ένα ευρώ στα παιδιά που θα συμμετάσχουν διότι το θέμα του ρακοσυλλέκτη είναι μια στολή όπου μπορεί ο καθένας με τη φαντασία του να βάλει, παλιά κουβέρτα, παλιά ρούχα κ.τ.λ. Θα φτιάξουμε ένα άρμα όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Θα έλεγα ότι η πόλη μας έχει χτυπηθεί από παντού και θέλω να πιστεύω ότι αυτές τις μέρες ο κόσμος θα βγει λίγο έξω για να τονωθεί λίγο και η αγορά. Ο επισκέπτης στην Έδεσσα μπορεί να συνδυάσει τα καρναβάλια με τη φυσική ομορφιά, το καλό φαγητό και πιοτό σε πολύ προσιτές τιμές καθώς και να απολαύσει τον κόσμο που εκείνες τις ώρες περνάει και θέλει να μοιράζεται όμορφες στιγμές!

Του Τάσου Δούκλη