laxanokhposΕίναι έτοιμες οι υποδομές για τη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Έδεσσας, ο οποίος θα ξεκινήσει από φέτος τη λειτουργία του. Για τις ανάγκες λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου θα διατεθούν δύο ακίνητα του Δήμου Έδεσσας στη Σμαρέκα και το Λόγγο, έκτασης 900 τ.μ. και 4.000 τ.μ. αντίστοιχα. Τα δύο αυτά ακίνητα θα μοιραστούν σε μικρά τεμάχια, όσο απαιτείται για τη φύτευση ενός λαχανόκηπου που καλύπτει τις ανάγκες μίας οικογένειας και θα διανεμηθούν σε κατοίκους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη βιολογική γεωργία και να αποκτήσουν δικό του λαχανόκηπο.

Τα τεμάχια του Δημοτικού Λαχανόκηπου θα διατεθούν έναντι του συμβολικού τιμήματος των 30 € ετησίως και μετά από εξέταση των αιτήσεων και των συνημμένων δικαιολογητικών, που είναι:

–         φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας,

–         πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας,

–         πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

–         εκκαθαριστικό σημείωμα και

–         έντυπο Ε9.

Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους λαχανόκηπο και να παράγουν με βιολογικό τρόπο τα λαχανικά τους μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι Έδεσσας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους δημότες, οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και δεν διαθέτουν αγροτεμάχια. Από την υποβολή νέων αιτήσεων εξαιρούνται όσοι είχαν υποβάλει αιτήσεις πέρυσι και έχουν ήδη κριθεί δικαιούχοι. Οι αιτήσεις θα γίνονται στο Δημαρχείο μέχρι 10 Απριλίου 2013 και αρμόδιος για πληροφορίες είναι ο κ. Ν. Ουζούνης στο τηλέφωνο 2381350726.