Τον Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Βαρτκές Κονταξιάν, συνοδευόμενο από εκπροσώπους της κοινότητας, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιπρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Βέρα Μπλετζιάν, η εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Γκιούλα Κασαπιάν, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ντιρουί Γαλιλαία και ο Πρόεδρος της Νεολαίας της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Γκορ Βιραμπιάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τετραήμερο 21-24 Απριλίου 2013, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής. «Η Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας της πόλης, που ανέδειξε άξιους εκπροσώπους στα γράμματα, στις τέχνες, στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση, με ουσιαστική συμβολή στην οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης. Τόσο προσωπικά όσο και θεσμικά ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρακολουθώ με ενδιαφέρον το έργο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και στηρίζω κάθε πρωτοβουλία της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, που αναδεικνύει την ξεχωριστή πολιτισμική ταυτότητα των Ελλήνων Αρμενίων και προωθεί το αρμενικό ζήτημα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ Τζιτζικώστας με εκπροσώπους της Αρμενικής Κοινότητας ΘεσσαλονίκηςΟ κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ξεκάθαρη και πάγια θέση του για την ανάγκη διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από κάθε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας, τονίζοντας ότι «κάθε χώρα που επιθυμεί καλές σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύει έμπρακτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών και να αναγνωρίζει τις εθνικές τραγωδίες που έχουν διαπραχθεί εις βάρος τους, όχι μόνο στο μακρινό αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Βαρτκές Κονταξιάν ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια της Αρμενικής Κοινότητας και των 11.500 Ελλήνων Αρμενίων που ζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για την ουσιαστική και έμπρακτη συμβολή του στην ενίσχυση της ελληνοαρμενικής φιλίας και την ευαισθησία του στη διεθνή ανάδειξη του αρμενικού ζητήματος.