Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, συμμετέχει ενεργά στη δράση «Αυτό το Πάσχα γίνε κι εσύ νονός», την οποία διοργανώνουν από κοινού η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί για το Παιδί», που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους (στο τμήμα κάτω από την οδό Μητροπόλεως) και τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 την ίδια μέρα στο εμπορικό κέντρο MediterraneanCosmos  στη Θεσσαλονίκη.

PrintΣκοπός της δράσης «Αυτό το Πάσχα γίνε κι εσύ νονός» είναι να συγκεντρωθούν ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες και παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν στα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και τα έχουν ανάγκη. Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν δώρα στις κοινωνικές υπηρεσίες των φορέων που συμμετέχουν, παρακαλούνται να φροντίσουν ώστε να είναι είτε καινούρια είτε σε άριστη κατάσταση (καθαρά, σιδερωμένα και έτοιμα για χρήση).

Οι δύο εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις για τα παιδιά.

            «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους αυτούς που πλήττονται από την οικονομική κρίση, συμμετέχει για μία ακόμη φορά στη δράση “Αυτό το Πάσχα γίνε κι εσύ νονός”, που συνδιοργανώνουν η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Όλοι Μαζί για το Παιδί”. Καλώ τους συμπολίτες μας να δείξουμε και πάλι έμπρακτα την αγάπη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευαισθησία μας, προσφέροντας δώρα στα παιδιά των οικογενειών που το έχουν ανάγκη, ειδικά αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.