Φωτογραφία0085Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Τμήματος Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, έγινε πρώτα μία παρουσίαση των παρόντων μελών,  που ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την έντονη φημολογία που κυκλοφορεί, σχετικά με το κλείσιμο των τμημάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα Γιαννιτσά, την Σκύδρα και την  Αριδαία. Αυτό που τονίσθηκε ιδιαίτερα από την μεριά του Συλλόγου είναι ότι όχι μόνο πρέπει να παραμείνουν, αλλά πρέπει και να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσή τους. Είναι ουσιαστικός και καθοριστικός ο ρόλος των  υπηρεσιών προς  τους πολίτες και ακόμα πιο σημαντικός ο αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.

Ο Σύλλογος κατανοεί το πνεύμα της πολιτείας για καλύτερη οργάνωση των δομών της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά αυτό πρέπει να γίνει επάνω σε συγκεκριμένους άξονες, όπως την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διαφάνεια στη διοίκηση. Η Κεντρική Διοίκηση της ΠΚΜ πρέπει να συγκεντρώσει τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση, τον προγραμματισμό και τα οικονομικά και παράλληλα να αποκεντρώσει τις υπηρεσίες που παρέχουν έργο στους συμπολίτες μας.

Τέθηκε και το καίριο ζήτημα της στέγασης των υπηρεσιών το οποίο δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορη τη Δημοτική Αρχή. Τονίσθηκε ότι πρέπει ο Δήμος να συμβάλει και να παραχωρήσει χώρους για να στεγασθούν και να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει στο ζήτημα της στέγης των υπηρεσιών, και δεν θα επιτρέψει αποδυνάμωση των διαφόρων υπηρεσιών στην περιοχή  του Δήμου Πέλλας.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κοσμά Ερυθρόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Μποζατζούδη, τη Γραμματέα Πολυξένη Γεωργιάδου, την Ταμία Αναστασία Σιμσίκη, και τα μέλη Χρήστο Δήμτση και  Παναγιώτη Γεωργίου.