γ καρασΝέα σειρά επαφών με πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη, είχε ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Καρασμάνης, για το γνωστό θέμα του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας. Επαφές που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με συνάντηση του βουλευτή στο Υπουργείο, με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο, παρουσία και του Γ.Γ. Δημήτρη Κυριαζή.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, επανέλαβε για πολλοστή φορά, τα επιχειρήματα και τις αποδείξεις ότι το συγκεκριμένο Τμήμα υπερπληροί ΟΛΑ τα ακαδημαϊκά κριτήρια, με συνθήκες λειτουργίας υποδειγματικές και παρεχόμενη μάθηση υψηλού επιπέδου, καθώς και ότι είναι μοναδικό στην Ελλάδα για το γνωστικό αντικείμενό του.

Πρόσθεσε βέβαια, ότι καλύπτει πλήρως και τα αναγκαία – όπως θεωρεί και το Υπουργείο – κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, δεδομένου ότι η Πέλλα, είναι ο μοναδικός Νομός στη χώρα που, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Βουλής το 2007, έχει χαρακτηριστεί στο σύνολό του παραμεθόριος και προβληματικός.

Ο Υπουργός αναγνώρισε την βασιμότητα των επιχειρημάτων του βουλευτή, όμως, ο παριστάμενος Γ.Γ. Δημήτρη Κυριαζής, έκανε λόγο για τεχνικό κώλυμα, που αφορά στην απαγόρευση από τον Σεπτέμβριο, προσλήψεων των αναγκαίων ωρομίσθιων καθηγητών για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.

Ωστόσο, ο Υπουργός δεσμεύτηκε στον Γιώργο Καρασμάνη ότι, θα διερευνήσει κάθε δυνατότητα για την επίλυση του προβλήματος πριν την υπογραφή του Π.Δ. που αφορά στο Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Ο βουλευτής σημειώνει ότι, η τροπολογία που ψηφίστηκε την Πέμπτη, ουδεμία έχει σχέση με την έγκριση ή απόρριψη του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». Αφορά μόνον στα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών και στην κατεύθυνση που αυτοί θα επιλέξουν. Η ίδρυση, συγχώνευση ή κατάργηση Πανεπιστημιακών Τμημάτων, γίνεται μόνον με Προεδρικό Διάταγμα.