καρασμανης2Με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη– όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, – να φέρει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το θέμα της σύμβασης για την Περιφερειακή Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Καρασμάνης, παρενέβη για μια ακόμη φορά δυναμικά.

Παραθέτοντας αδιάσειστα επιχειρήματα και στοιχεία – ντοκουμέντα, κατέδειξε ότι το έργο της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης, επιχειρείται να γίνει με χρήματα, μέρος των οποίων έχει υφαρπαχτεί από τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για την κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας Γιαννιτσών, ενός έργου ¨ώριμου προς δημοπράτηση¨ (όπως ο ίδιος ο Υπουργός έχει παραδεχτεί) και με κονδύλια πλήρως διασφαλισμένα.

Αναφέρθηκε ακόμη λεπτομερώς στις άθλιες προεκλογικές μεθοδεύσεις και τα πολιτικώς απαράδεκτα μαγειρέματα τα οποία μετήλθαν οι ¨ενδιαφερόμενοι¨, αποκαλύπτοντας με ¨ονόματα και διευθύνσεις¨, όλους όσοι συνήργησαν σ΄ αυτήν την σκανδαλώδη υπόθεση – υπηρετούντες προφανέστατα άνομα συμφέροντα.

Προς τιμήν του, ο Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, για επίσης μια ακόμη φορά, απέδωσε πλήρες δίκαιο στις αιτιάσεις και καταγγελίες του Γιώργου Καρασμάνη και ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι (όπως επαναλαμβάνει ακούραστα ο Βουλευτής), επιστρατεύτηκαν δόλια μέσα κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να ντυθεί με φερετζέ νομιμοφάνειας, ένα σκάνδαλο που προσβάλει βάναυσα το πολιτικό μας επίπεδο και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο Υπουργός ακόμη δεσμεύτηκε, ότι θα συγκαλέσει τη σύσκεψη την οποία ο Βουλευτής επίμονα ζητεί, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων Υπουργείου και Περιφέρειας, παρουσία των φορέων του Νομού μας.

Επίσης, ο Υπουργός παραδέχτηκε αυτό που ο Γιώργος Καρασμάνης υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή: Ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ, ούτε από το Πρόγραμμα Προσπελασιμότητας, ούτε από την Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ. Είπε ακόμη ότι, η διαχείριση των περί ου ο λόγος χρημάτων, ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, Γι’ αυτό και ο Βουλευτής επανήλθε, αξιώνοντας την ταχύτερη δυνατή σύγκλιση της προαναφερθείσας σύσκεψης, με τη συμμετοχή και του αρμόδιου Περιφερειάρχη, ώστε να δρομολογηθεί άμεσα και η έναρξη υλοποίησης του οδικού άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών.