arxaiokaphleiaΣτη σύλληψη 10 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας προχώρησε η Αστυνομία έπειτα από ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί και ένας δόκιμος αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχαία αντικείμενα, όργανο ανίχνευσης-διασκόπησης υπεδάφους για ανεύρεση αρχαιοτήτων, οπλισμός, λίρες και άλλα αντικείμενα.Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.Οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη συστηματική διενέργεια παράνομων αρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών, καθώς και την περαιτέρω εμπορία των αρχαίων αντικειμένων.

Ενδεικτικά, όπως προέκυψε από τις έρευνες, μέλος της οργάνωσης διαπραγματευόταν την πώληση εικόνας της Παναγίας, που είχε στην κατοχή του, χρονολογίας του 1400 μ.X. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση και οι κατασχεθείσες λίρες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.